Stolní tenis

Turnaje ve stolním tenise

Stolní tenis se hraje v Dalečíně pouze amatérsky a to především v zimnim období. Hraje se v kulturním domě v Dalečíně, kde jsou k dispozici čtyři hrací stoly. Od roku 2002 se zde pořádá v jarních měsících turnaj amaterů.

2022

Turnaj ve stolním tenise 2022

V sobotu 5.3.2022 v kulturním domě v Dalečíně proběhl 22. ročník turnaje ve stolním tenise. (Přesněji 21.ročník  jelikož v předchozím roce 2021 se nekonal) Za účasti 17 hráčů proběhlo opět velmi dobré sportovní klání, ve kterém se bohužel příliš nedařilo místním hráčům. Ze základních skupin postoupil do dalších bojů pouze Luboš Zbytovský st. Ten se probojoval těsně pod stupně vítězů. V boji o třetí místo nestačil na Ondru z Doubravníka. První místo letos vybojoval František Hegr z Jedlové před Rostislavem Kopeckým z Rozsoch. 

 

2020

Turnaj amatérů ve stolním tenise 2020 v Dalečíně

Jelikož je letošní rok rokem přestupným, trochu nám zamíchal s tradičním termínem pořádání turnaje amatérů ve stolním tenise. Letos se tedy „pinpongáři“ v Dalečíně sešli tu poslední únorovou, která v roce 2020 připadla právě na 29. února. Amatérští hráči si zde změřili síly už po devatenácté.
A že se jich sešlo, na startovní listině bylo celkem 34 hráčů, což je jedna z nejvyšších účastí na našem turnaji vůbec. Účastníci bojovali o postup v šesti základních skupinách. Je nutné poznamenat, že úroveň hráčů byla opravdu vysoká a troufnu si říct, že se zde sešli ti nejlepší amatérští hráči jak z blízkého okolí, tak tradičně i ze vzdálenějších míst. Boje ve skupinách tedy nebyly zcela určitě „oddechové“. I ti, kteří nakonec skončili na stupních vítězů, nevěřili po rozlosování ani v postupovou šanci ze skupiny. Člověk ale míní a řekněme částečně hráčská štěstěna a samozřejmě i vrozený talent a pravidelný trénink mění. To se ukázalo především v postupovém pavouku.
Tam už šlo opravdu do tuhého. Postupový pavouk je nekompromisní, tam postupují jen ti nejlepší a jen ti mohou vystoupat na stupně nejvyšší. Je třeba vyzvednout i výsledky domácích hráčů, kdy se Luboš Zbytovský st. probojoval až do semifinálových klání a jeho tažení turnajem musíme, s ohledem na úroveň protihráčů, velmi ocenit. Finálový souboj byl pak asi tím nejzajímavějším soubojem celého turnaje. Hrálo se celkem na pět setů a výsledek byl opravdu těsný. Na straně jedné stál Petr Frišhans z Veselí, který je dlouholetým účastníkem turnaje, na té druhé Rostislav Kopecký z Rozsoch, který zvítězil v několika turnajích v okolí. V tomto posledním setu to už nebyl souboj talentu, neboť o hráčském umění obou nebylo pochyb, ale spíš pevných nervů. V tomto souboji nakonec zvítězil Rostislav Kopecký, ale hold patří oběma hráčům, kteří předvedli perfektní hru. Na třetím a čtvrtém místě se umístili neméně schopní a talentovaní borci Lukáš Propper a Rostislav Češka oba ze Sádku. To jsou tedy výsledky devatenáctého ročníku turnaje amatérů ve stolním tenise v Dalečíně pro rok 2020.
Turnaj v roce 2021, pokud tedy okolnosti, které hýbou momentálně naší společností, dovolí, bude slavit kulatiny a to ty dvacáté. Popřejme si tedy kromě hráčských úspěchů a sportovní štěstěny především hodně zdraví a také té vzájemné lidské solidarity. Sportovní úspěchy vyžadují, i na té amatérské úrovni, trochu toho drilu, ale není na škodu, se někdy zastavit, zvolnit tempo a popřemýšlet o těch opravdových životních hodnotách.
Děkujeme tímto zúčastněným hráčům, fanouškům i všem organizátorům, kteří se zasloužili o zdárný průběh turnaje. Těšíme se na vás všechny v příštím roce. (Pavlína Bělehradová)

2019

Turnaj ve stolním tenise 2019

V sobotu 2. 3. 2019 se uskutečnil v kulturním domě v Dalečíně 18.ročník turnaje amatérů ve stolním tenise. Pořadatele i domácí hráče určitě potěšila vysoká účast (32hráčů), méně už však potěšily vlastní výkony ve hře. Bohužel, poprvé v historii turnaje nepostoupil ani jeden z domácích hráčů ze základních skupin do vyřazovacích bojů, přestože jsme měli v každé skupině zastoupení. Je sice pravda, že nám chyběl náš nejlepší hráč, ale i tak je jisté, že v příští sezóně budeme muset přidat více na přípravě. Letošní pingpongová sezóna v Dalečíně skončila. Příští začne opět na konci října. Doufejme, že se sejdeme ve větším počtu než letos a na konci sezóny se dostaví i lepší výkony.
V letošním ročníku zvítězil Jaroslav Zástěra z Proseče (v minulém roce obsadil 3. místo), druhé místo vybojoval Marek Tutko z Jedlové. Třetí místo získal Milan Jelínek z Uherska a poslední oceněné čtvrté místo obsadil Ladislav Češka ze Sádku. (pk)

2018

Turnaj ve stolním tenise v Dalečíně 2018

V sobotu 3. března 2018 se opět tradičně sešli v Dalečíně příznivci stolního tenisu. Bohužel nám především z důvodu chřipkové epidemie trochu prořídla startovní listina. V letošním ročníku nastoupilo do turnaje tedy pouze šestnáct hráčů. Kvalita turnaje tím ovšem určitě neutrpěla a musíme podotknout, že někteří hráči byli opravdu z daleka. Na startovní listině se objevili i Pardubice. A boj to byl skutečně lítý. Ten začal už v základních skupinách. Skupiny byly dvě po osmi hráčích. Z každé postoupili do čtvrtfinále čtyři hráči. Z domácích hráčů se to povedlo pouze Petru Vondrovi ml. Tam ovšem jeho velmi statečný boj skončil a do semifinále se dále neprobojovat. V semifinálových zápasech už byly síly hodně vyrovnané, ačkoliv skóre obou tomu nenapovídá. První zápas mezi Milanem Jelínkem z Uherska (podotkněme, že je to rovných 60km od Dalečína) a Františkem Zobačem z Velkých Janovic ovládl první jmenovaný a to 3:0. V tom druhém byl o trochu lepší Ladislav Burša z Hlubokého, který porazil Jaroslava Zástěru z Proseče. Skóre hovoří rovněž jasně, a to 3:0, ale zápas byl opravdu vyrovnaný a napínavý do posledního míčku. Finálový zápas ovládla hra Ladislava Burši. Již v minulém roce, kdy skončil na druhém místě, jsme zde psali o jeho řekněme „kontroverzní“ hře. Letos na ni vsadil opět a určitě se mu to vyplatilo ještě více. Soupeře prostě „upinkal“ a skončil na prvním místě. Za tento výkon v tak dobré konkurenci si určitě zaslouží gratulaci, protože finálový soupeř mu byl více než zdatným protivníkem. Přejeme všem hráčům hodně štěstí v dalších četných turnajích, děkujeme jim za účast a rovněž divákům za podporu. Těšíme se příští rok na další ročník. (pb)

2017

Turnaj amatérů ve stolním tenise v Dalečíně 2017

První březnovou sobotu se v Dalečíně koná již tradiční turnaj amatérů ve stolním tenise. Je to k neuvěření, ale letos to byl již 16. ročník. Je jistě nutné ocenit, že v dnešní „virtuální“ době jsme schopni se sejít, a i když na amatérské úrovni uspořádat turnaj, kde se potkávají borci několika generací. Vítězství v internetové hře, s coca-colou vedle „myši“ a se sluchátky na uších, nemůže nikdy vynahradit to opravdové soupeření v turnaji.
Ačkoliv se letos oproti loňsku sešlo méně hráčů, na startovní listině bylo 25 jmen, turnaj neztratil nic na své atraktivitě. Jediný, kdo nám tu chyběl, byl náš domácí borec Luboš Zbytovský ml., ale chápeme, že jeho účast ve fotbalovém divizním družstvu je nenahraditelná.
Ve skupinách se neodehrálo žádné dramatické utkání a favorité postoupili do osmifinálových bojů. Každý rok si tady říkáme, třeba někdo překvapí! Ale to je na účastnících! Rádi tady uvidíme nové hráče, kteří rozčeří stálé vody!
Přeskočíme-li čtvrtfinále, kde se opět uchytili především favorité, postoupíme rovnou k semifinále! Tady už byl boj dramatičtější! Ladislav Burša z Hlubokého dokázal nemožné a obrátil zhola prohraný souboj, kdy prohrával 0:2 na sety a zvítězil 3:2 na sety. Jeho, řekněme „kontroverzní“ hra je známá a vyřadil tak jednoho z favoritů Petra Frišhanse z Veselí z boje o první místo. Ladislav Burša pak ve finále podlehl účastníkovi druhého semifinále Luděk Řehoř z Boskovic, ale i tam se „držel zuby nehty“! Hráč Josefu Hanyka z Bystrého se s Petrem Frišhansem utkal o třetí místo. V tomto souboji si už Petr Frišhans nenechal vítězství ujít a obhájil tak, své třetí místo z loňského ročníku.
Viděli jsme jistě krásné sportovní výkony, ale je třeba neusnout na vavřínech a dále zkoušet své sportovní dovednosti. Chceme tedy povzbudit naše místní šampiony z Dalečína, Veselí a Hlubokého na další turnaje. Dalším takovým turnajem je ten v Jedlové, kam nás pozvali účastníci jedlovského klubu stolního tenisu a to 15.4.2017. Sportu zdar! (pb)

2016

Turnaj ve stolním tenise 2016

V sobotu 5. 3. 2016 se v kulturním domě v Dalečíně uskutečnil opět turnaj amatérů ve stolním tenise. Do letošního turnaje se přihlásilo nejvíce hráčů v jeho historií, a to jednatřicet hráčů. I přes vysoký počet hráčů a poměrně vyrovnané startovní pole se mezi čtyři nejlepší probojovali stejní hráči jako v loňském roce. Konečné pořadí se však letos změnilo. Zvítězil František Hegr z Jedlové (loni 2.), druhé místo vybojoval Martin Kleinbauer, také z Jedlové (1.). Vypjatý boj o třetí místo tentokrát „ustál“ Luboš Zbytovský ml. z Dalečína (4), a tak třetí místo obsadil Petr Frišhans z Veselí u Dalečína (3). (pk)

2015

Turnaj ve stolním tenise 2015

V sobotu 7. 3. 2015 se v kulturním domě v Dalečíně uskutečnil opět turnaj amatérů ve stolním tenise. V širokém poli hráčů se opět snažili prosadit i místní borci, a přestože v letošní sezóně trénujeme v nebývalém počtu hráčů (8 i více), na přespolní to nestačí. Ty, které jsme ještě v minulém roce poráželi, letos poráží nás. Luboš Zbytovský ml.− Dalečín − tak neobhájil loňské vítězství a po prohraném boji o třetí místo s Petrem Frišhansem − Veselí u Dalečína − obsadil místo čtvrté. O první místo letos bojovali borci z Jedlové. Úspěšnější byl Martin Kleinbauer, který celkem jednoznačně porazil Františeka Hegra. (pk)

2014

Turnaj ve stolním tenise 2014

V sobotu 15.3.2014 v kulturním domě v Dalečíně proběhl 13.ročník turnaje amatérů ve stolním tenise. Počet účastníku se v tomto roce opět zvýšil. Turnaje se zúčastnilo 29 hráčů včetně jedné ženy. Potěšitelné je, že v konečném finálovém klání letos zvítězil dalečínský hráč Luboš Zbytovský ml. Je to poprvé za celou dobu pořádání turnaje, kdy zvítězil domácí účastník.
Pořadí: 1.Luboš Zbytovský-Dalečín, 2.Ladislav Burša-Hluboké u Dalečína, 3.Petr Frišhans-Veselí u Dalečína, 4. Miroslav Kocián-Bystřice nad Pernštejnem. (pk)

2013

Turnaj ve stolním tenise 2013

V sobotu 30.3.2013 proběhl v kulturním domě v Dalečíně 12.ročník turnaje ve stolním tenise. Za rekordní účasti 27 hráčů proběhlo opět velmi dobré sportovní klání. Po delší době se turnaje opět zúčastnil Ladislav Burša z Hlubokého, který se svoji účelnou hrou poněkud překvapivě slavil vítězství. Ve finále porazil Lukáše Proppera ze Sádku. V boji o třetí místo byl úspěšnější Rostislav Češka ze Sádku nad Eduardem Vetešníkem z Rozsoch. (pk)
Pořadí: 1.Ladislav Burša ,2.Lukáš Propper, 3.Rostislav Češka, 4. Eduard Vetešník

2012

Turnaj ve stolním tenise 2012

V sobotu 24.3.2012proběhl v kulturním domě v Dalečíně turnaj amatérů ve stolním tenise. Letošního ročníku se zúčastnilo 14 hráčů. Zvítězil Tomáš Smolík před Břetislavem Jakubcem a Rostislavem Kopeckým všichni z Bystřice nad Pernštejnem.

2011

Turnaj ve stolním tenise 2011

10. ročník turnaje ve stolním tenise proběhl v sobotu 2.4.2011 v kulturním domě v Dalečíně Patrně díky pozdnímu termínu se turnaje zúčastnilo pouze 12 hráčů (nejnižší účast v historií turnaje). Z místních hráčů se opět nejlépe dařilo Luboši Zbytovskému ml., který uspěl v zápase o třetí místo s Karlem Vašutem ze Žďáru nad Sázavou. První místo vybojoval Milan Smolík z Bystřice nad Pernštejnem nad Karlem Danielem ze Žďáru nad Sázavou. Pořadí: 1.Milan Smolík, 2.Karel Daniel, 3.Luboš Zbytovský, 4.Karel Vašut.

2010

Turnaj ve stolním tenise 2010

V sobotu 6.3.2010 v kulturním domě v Dalečíně proběhl 10. ročník turnaje ve stolním tenise. Za účasti 19 hráčů proběhlo opět velmi dobré sportovní klání, ve kterém se z místních hráčů nejlépe dařilo Luboši Zbytovskému ml., který postoupil mezi čtyři nejlepší hráče. V zápase o třetí místo však podlehl Jiřímu Pustinovi z Nového Města na Moravě. První místo vybojoval Břetislav Jakubec z Bystřice nad Pernštejnem nad Karlem Danielem ze Žďáru nad Sázavou. Pořadí: 1.Jakubec, 2.Daniel, 3.Pustina, 4.Zbytovský ml.

2009

Turnaj ve stolním tenise 2009

V sobotu 7.3.2009 proběhl v kulturním domě v Dalečíně 9. ročník turnaje ve stolním tenise. Za hojné účasti 24 hráčů proběhlo opět velmi dobré sportovní klání, ve kterém se příliš nedařilo místním hráčům. Mezi osm nejlepších se probojoval pouze Luboš Zbytovský ml. a Ladislav Burša. Zde však „narazili“. L.Zbytovský podlehl Jiřímu Pustinovi z Vlachovic, který později vybojoval 3.místo a L.Burša nestačil na Ladislava Zítku z Bystřice n/P., který skončil celkově na 4.místě. O první místo se utkali bystřičtí orli Břetislav Jakubec a Rostislav Kopecký. Uspěšnějším se stal po pětisetové bitvě Břetislav Jakubec, který tak obhájil loňské vítězství. Uznání patří také panu Ladislavu Zítkovi ( 74 let) , který také obdržel cenu nejstaršího účastníka turnaje.

2008

Turnaj ve stolním tenise 2008

V sobotu 23.2.2008 v kulturním domě v Dalečíně proběhl 8. ročník turnaje ve stolním tenise. Za účasti 18 hráčů proběhlo opět velmi dobré sportovní klání, ve kterém se příliš nedařilo místním hráčům. Ze základních skupin postoupil do dalších bojů pouze Luboš Zbytovský ml.Ten se však probojoval až do finálového zápasu, kde ho po prvních dvou vyhraných setech a za stavu 10 : 8 ve třetím setu dělil jediný vyhraný míček od vítězství. Soupeř však dokázal hru otočít a zápas vyhrát. První místo tak vybojoval Břetislav Jakubec, na Luboše Zbytovského ml. „zbylo“ druhé místo, třetí místo obsadil Rostislav Kopecký a konečně čtvrtou, poslední ohodnocenou pozici získal Jaroslav Balabán.

2007

Turnaj ve stolním tenise 2007

V sobotu 10.3.2007 se v kulturním domě v Dalečíně uskutečnil 7. ročník turnaje amatérů ve stolním tenise. Při velmi dobré účasti (20 hráčů) se opět prosadili hráči z Dalečína. První místo vybojoval Jaroslav Balabán z Albrechtic, na druhém místě se umístil Ladislav Burša z Hlubokého, třetí místo obsadil Luboš Zbytovský, ml. z Dalečína a konečně čtvrtou, poslední ohodnocenou pozici získal Zítka z Bystřice nad Pernštejnem. Děkujeme sponzorům: WERA-WERK Bystřice nad Pernštejnem, Dita Bar Dalečín, Geodezie GP Bystřice nad Pernštejnem

2006

Turnaj ve stolním tenise 2006

V sobotu 25.2.2006 se v kulturním domě v Dalečíně uskutečnil 5. ročník turnaje amatérů ve stolním tenise. Při velmi dobré účasti (22 hráčů) se opět prosadili hráči z Dalečína. První místo vybojoval Jaroslav Balabán z Albrechtic, na druhém místě se umístil Luboš Zbytovský, ml. z Dalečína, třetí místo obsadil Ladislav Burša z Hlubokého a konečně čtvrtou, poslední ohodnocenou pozici získal Luboš Zbytovský st. z Dalečína.

2005

Turnaj ve stolním tenise 2005

V sobotu 12.2.2005 se v kulturním domě v Dalečíně uskutečnil 4. ročník turnaje amatérů ve stolním tenise. Slušné účast (17 hráčů, z toho 12 přespolních) poskytla účastníkům dobré sportovní zápolení. První místo vybojoval Jaroslav Kuda z Jimramova, na druhém místě se umístil Jaroslav Balabán z Albrechtic, třetí místo obsadil Josef Kolář z Borovnice a konečně čtvrtou, poslední ohodnocenou pozici získal Miroslav Hakl z Dalečína.

2004

Turnaj ve stolním tenise 2004

Dne 6.3.2004 proběhl v kulturním domě v Dalečíně 3.ročník turnaje amatérů ve stolním tenise. Díky poměrně slušné účasti ( 19 hráčů, z toho 12 přespolních ) se úroveň turnaje oproti předchozímu ročníku určitě zlepšila. Potěšitelné je, že v této konkurenci se dokázali prosadit někteří domácí hráči. Konečné pořadí: první místo vybojoval pan Jaroslav Balabán z Albrechtic, na druhém místě se umístil Luboš Zbytovský z Dalečína, třetí místo obsadil Tomáš Fryšhans z Brna a konečně čtvrtou, poslední ohodnocenou pozici, získal pan Jaroslav Bradáč z Kundratic.

2003

Turnaj ve stolním tenise 2003

V sobotu 22.3.2003 se v kulturním domě v Dalečíně uskutečnil 2. ročník turnaje amatérů ve stolním tenise. První místo vybojoval Petr Frišhans – Brno. Další pořadí: 2. Ladislav Burša – Hluboké, 3. Luboš Zbytovský – Dalečín, 4. Zdenek Kolář – Písečné.