Motoskijöring

Motoskijöring v Dalečíně

2021

V roce 2021 po dlouhé době přejí sněhové podmínky, ale nepřeje konání závodu pandemická situace. Takže jsou závody také zrušené. 

2020

Kvůli nepřízni počasí se bohužel závody nekonaly.

2019

Do Dalečína se po 20 letech vrací MČR  v motoskijöringu - kvůli nepřízni počasí se bohužel závod nekonal

Dalečínští pořadatelé se společně s novým majitelem motokrosového areálu „Písečská zmole“ domluvili na společném uspořádání jednoho ze závodů mistrovství ČR v motoskijöringu. Závod se k nám vrací po 20-ti leté přestávce, během níž se podařilo uspořádat několik hobby závodů přímo v Dalečíně a závody měli vždy velkou jezdeckou účast a výbornou diváckou kulisu.
Pokud budou dobré sněhové podmínky, závod se uskuteční v neděli 3.2.2019 od 12:00 hod v motokrosovém areálu Písečská zmole a závodní dráha bude vytyčena v prostoru depa pro motokros. Zde se po drobných úpravách podařilo vytvořit přehlednou trať o délce jednoho kola 520 metrů.

MOTOSKOJÖRING ORION „SHIVA KTM CUP 2019"

SK DRAK Dalečín na mistrovství České republiky v motoskijöringu

I přesto že letošní zima byla sněhově poměrně vydařená, nepodařilo se odjet všechny plánované závody mistrovství ČR v motoskijöringu. V kalendáři bylo naplánováno celkem šest závodů a tři z nich byli pořadatelé nuceni zrušit. Náhlá obleva bohužel postihla i termín závodu v Dalečíně – a tak nezbývá doufat, že příští rok budou mít místní pořadatelé větší štěstí.
Ve všech třech odjetých závodech se za místní SK Drak Dalečín účastnili Zdeněk Vetešník s Jaroslavem Procházkou a Věcovští Miloš Dvořák s Markem Buřvalem. Seriál MČR začal za ideálních zimních podmínek v polovině ledna v Klášterci nad Orlicí, o týden později se závodilo v Rudníku u Trutnova a poslední závod se tradičně konal v Dobřanech v Orlických horách. Celkem se seriálu účastnilo 25 posádek, z nichž 23 dosáhlo na mistrovské body. Obě posádky SK Drak se v nabitém startovním poli neztrácely a v konečném pořadí vybojovaly skvělé umístění v první desítce. Domácí matadoři Vetešník s Procházkou skončili na celkovém 9. místě a Dvořák s Buřvalem obsadili 7. místo.
Své první body v MČR vybojovali v posledním závodě seriálu také Jakub Kotouček s Milanem Fialou (Unčín – Olešnice), kteří reprezentovali tým HT Group a v celkovém hodnocení obsadili 18. místo.
Roman Vetešník

MČR Motoskijöring 2019 : vlevo na stroji KAWASAKI 250 Miloš Dvořák s lyžařem Markem Buřvalem, vpravo na motocyklu GAS GAS 300 Zdeněk Vetešník s Jaroslavem Procházkou.

MČR Motoskijöring 2019 : vlevo na stroji KAWASAKI 250 Miloš Dvořák s lyžařem Markem Buřvalem, vpravo na motocyklu GAS GAS 300 Zdeněk Vetešník s Jaroslavem Procházkou.

2013

16.2.2013 MOTOSKIJÖRING Dalečín

Opět po roce se v Dalečíně „na cestičkách“ konaly tradiční závody Motoskijöringu, oproti loňskému ročníku kdy bylo –18°C se muselo závod odjet na hranici možností, protože sněhu bylo velmi málo. I přesto se ale nakonec zúčastnilo 14 posádek. Hlavní závod Motoskijöringu se jel ve dvou kategoriích, kategorie OPEN – 9 týmů a kategorie VETERÁN – 5 týmů. Po rozpravě před závodem se z důvodu špatného počasí odsouhlasilo snížení počtu kol i rozjížděk a šlo se hned „na věc“, aby bylo ještě po čem jezdit.
Výsledková listina MOTOSKIJÖRING – OPEN :
1.místo – Michal Hanych, Jiří Just (155),
2.místo – Renda Škorpík, Martin Skalník (54)
3.místo – Zdeněk Vetešník, Jaroslav Procházka (124)
4.-.8.místo – Jakub Kotouček/ Josef Dvořáček, Rostislav Kuda/Igor CHorovský, Jan Fiala/Michal Janoušek, Radek Kuda/Radek Kuda, Pavel Smolík/Eduard Makovský, Roman Kuda/Pavel Šimek.
Jasným vítězem OPEN byla domácí posádka Michal Hanych/Jiří Just, kteří vyhráli všechny 3 rozjížďky a obhájili tak vítězství z roku 2012.
Výsledková listina MOTOSKIJÖRING – VETERÁN :

1. místo – Radek Doležal, Bobeš Rosypal (9)
2.místo – Miroslav Hakl, Jiří Kotouček (65)
3.místo – Láďa Tobiáš, Zdeněk Boháč (4)
4.-.5.místo – Jaroslav Hanych/Jaroslav Hanych, Petr Procházka/Petr Dvořák
V kategorii veterán měla k vítězství nakročeno také domácí posádka Miroslav Hakl/Jiří Kotouček, bohužel ale došlo v poslední rozjížďce k pádu lyžaře, který se zranil a rozjížďku již z důvodu zranění nedokončili.
Poslední kategoriíi závodu byl motokros, kde si to rozdali všichni jezdci dohromady bez zablácených lyžařů, vítězem kategorie motokros se stal domácí Zdeněk Vetešník.
Tímto děkujeme všem partnerům závodu – WERA WERK s.r.o., Stavebniny ZEMAN, WESTAR, DITTA-BAR Dalečín, MEGA-TEC s.r.o., www.hasicskepotreby.cz , SVRATECKO a.s., Pekárna JÍLEK Unčín, Kadeřnictví Na Zámku Dalečín. (rv)

Motoskijöring v Dalečíně 2013 výsledková listina

2012

MOTOSKIJÖRING OPĚT V DALEČÍNĚ

V sobotu 4.2. 2012 se odjel v Dalečíně volný závod v motoskijöringu. Závod byl vypsán v kategorii OPEN, do které se přihlásilo 11 posádek a v kategorii VETERÁN od 40 let z účastí 5 posádek. Jelo se stylem bodovaných rozjížděk, z toho Open 5 krát a mezi nimi se 4 krát prostřídali Veteráni. Následovně se v každé kategorii sečetly body a byly vyhlášeny výsledky:
Open 1. 155 Hanych Michal – Pešek Jiří; 2. 24 Vetešník Zdeněk – Procházka Jaroslav;
3. 890 Doležal Radek – Rosypal Josef.
Veterán 1. Hakl Miroslav – Kotouček Jiří; 2. 86 Coufal Milan – Fulík Petr;
3. 111 Hanych Jaroslav – Hanych Jaroslav ml.
Po motoskijöringu se uskutečnil snowcross (závod sólo) s těmito výsledky: 1. 155 Hanych; 2. Hakl; 3. 31 Kuda Radek.
Největší umění zde letos předvedli za vydatné podpory svého fanklubu Michal Hanych s Jirkou Peškem a potvrdily roli favoritů. Přes silně mrazivé počasí s pofukujícím větrem a sluníčkem schovaným za mraky dopadl závod úspěšně bez větších zranění ke spokojenosti všech jezdců a návštěvníků Dalečínského klání.
Pořadatel DĚKUJE všem sponzorům WERA WERK s.r.o.,WESTAR s.r.o., PEKÁRNA JÍLEK, STAVEBNINY ZEMAN, DITTABAR, SVRATECKO a.s., MEGA-TEC s.r.o., CORMEN s.r.o.,KADEŘNICTVÍ NA ZÁMKU, YETY spol. s r.o.,a všem,kteří přispěli ke zdárrnému průběhu.
Dík patří také všem pořadatelům, kteří vynaložili nemalé úsilí na uspořádání nejen tohoto, ale i předchozích ročníků. (ph)

2011

Motoskijöringu vystavilo stop počasí

Atraktivní závod v motoskijöringu v Dalečíně překazilo na začátku února počasí. Kvůli oteplení a oblevě se tak diváci na trati „Na cestičkách“ dočkali namísto dramatických soubojů motokrosových strojů s lyžaři na laně neméně pohledných soubojů sólových jezdců na silných strojích.
„Závod se nakonec kvůli nedostatku sněhu odjel jako první ročník zimního motokrosu,“ říká hlavní pořadatel Pavel Hanuš. „Ještě večer před závodem sníh byl, dalo by se na něm závodit. Ráno jsem se ale probudil a nevěřil jsem vlastním očím. Sníh roztál,“ vysvětluje Hanuš. Právě dostatečná sněhová pokrývka je základem pro atraktivitu závodu. Hlavní pořadatel tedy začal obvolávat všechny přihlášené závodníky a informoval je o aktuální situaci. Ač byla trať bez sněhu, do Dalečína nakonec přijeli. „Někteří i se svými lyžaři, ti ale měli tím pádem v sobotu volno, tak se zařadili mezi diváky ke stánku s občerstvením,“ směje se hlavní pořadatel. Do Dalečína dorazili závodní týmy nejen z okolí ale třeba i ze severomoravského Šumperka.
Plánovaný závod v motoskijöringu se tedy odjel jen jako zimní motorkos. „Byla to taková příprava na novou motokrosovou sezonu,“ nachází pozitiva na netypicky zimním závodě Pavel Hanuš. Během rozjížděk se postupně trať stávala blátivější a bylo tak na co koukat. Nebyla nouze ani o pády. Příště už ale pořadatelé slibují, že se závod pojede na sněhu. „Věřím, že při dalším ročníku bude počasí normální zimní a závod se odjede jako klasický motoskijöring,“ přeje si Hanuš.
V rozjížďkách i ve finálové jízdě si velice dobře vedli borci reprezentující Dalečín. Celkovým vítězem se stal Zdeněk Vetešník, druhý skončil Miroslav Hakl. (zwd)

Konečné pořadí závodu v zimním motokrosu, Dalečín 5.2.2011

  1. Vetešník Zdeněk
  2. Hakl Miroslav
  3. Doležal Radek
  4. Kuda Roman
  5. Kuda Radek
  6. Hanych Michal
  7. Kuda Miloš
  8. Sczeponiak Martin
  9. Červenka Radek
  10. Smolík Pavel
  11. Pospíšil Lukáš
  12. Rezler Jaromír
  13. Rosypal Pepa
  14. Procházka Petr
  15. Kovář Petr

Poděkování sponzorům:
Pořadatelé děkují firmám a partnerům, kteří přispěli ke zdárnému průběhu závodů v Dalečíně. Jsou to:WERA WERK s.r.o., WESTAR s.r.o., PEKÁRNA JÍLEK, ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ ŠUTERA s.r.o., STAVEBNINY ZEMAN, DITTÁČ, SVRATECKO a.s., MEGA-TEC s.r.o., POKRÝVAČSTVÍ ZEDNÍK, YETY, KADEŘNICTVÍ NA ZÁMKU, RESTAURACE KOH-I-NOOR. Děkujeme.

2010

Motoskijöring 2010

Letošní tuhá zima potěšila jezdce motoskijöringu,kteří mohli každý lednový a únorový víkend vyrážet na závody do širokého okolí. Jezdci z Dalečína a okolí se účastnili tradičních závodů v Dalečíně,Bohuňově,Sedlištích a Ubušínku, ale také mnozí jezdili poměřit své síly i do ostatních krajů a v žádném závodě se neztratili. Jedna posádka se po letech účastnila i několika závodů MČR. Sezona začala prvním závodem 16.1.v Dalečíně. O závodě jsme již informovali v minulém čísle novinek.Hlavní pořadatel P.Hanuš ještě dodatečně děkuje všem sponzorům,kteří závod podpořili.Hlavními sponzory byly: WERA WERK s.r.o., WESTAR s.r.o., PEKÁRNA JÍLEK, STAVEBNINY ZEMAN, DITTA BAR, SVRATECKO a.s., POKRÝVAČSTVÍ ZEDNÍK, YETY, KADEŘNICTVÍ NA ZÁMKU. 23.1.následoval závod v Nové Hradečané u Mohelnice, kam vyrazili dvě posádky a obě se probojovali na stupně vítězů. Vítězství si z „hanácka“ přivezli Z.Vetešník s lyžařem J.Procházkou, třetí místo ve stejné kategorii získali vítězové z Dalečína R.Doležal s lyžařem J.Rosypalem.(Litomyšl). Další jezdci, kterým se dařilo sbírat vavříny byly M.Hanych s lyžařem J.Peškem.Tato posádka se zúčastnila 24.1. závodu v Náměšti nad Oslavou, kde nenašli konkurenci a jednoznačně zvítězili. 7.2.se tato dvojice na zkušenou zúčastnila jednoho ze seriálu hobby závodů o pohár Drahanské vrchoviny, který má již dlouhou tradici na Boskovicku.Dalečínsko – Unčínská posádka se bez problémů probojovala do desetičlenného finále a i zde jezdci nenašli přemožitele a odvezli zlaté věnce. Dalečínským jezdcům Z.Vetešníkovi s J.Procházkou se v letošním roce dařilo i v závodech Mistrovství České republiky, kterých se účastnili po třech letech. Jezdci poměřili své síly s republikovou elitou celkem ve čtyřech závodech a překvapivě dokázali ve všech získat mistrovské body. 6.2.V Letohradě a 27.2.v Dobřanech obsadili 13.místo a 7.2.v Litomyšli a 14.2.v Horním Městě u Rýmařova 14.místo.Seriál MČR se skládal z 10 závodů,do kterých zasáhlo celkem 28 posádek z nichž 23 dosáhlo na body.Vetešník s Procházkou obsadili celkové 20.místo.Jezdci touto cestou děkují za sponzorský příspěvek firmě WERA WERK s.r.o. Bystřice n.P. I v okolních závodech se dalečínským posádkám dařilo a to jak ve třídě Open tak ve třídě Veterán. Ve veteránech získali 16.1. v Dalečíně své první vavříny za třetí místo Jaroslav Hanych st. s lyžařem Jar.Hanychem ml. Na stupně vítězů se tato posádka probojovala i 13.2.v Sedlištích. Dobré výkony ve třídě veterán předváděli již tradičně i zkušený M.Hakl s lyžařem J.Kotoučkem.Po vítězství v Dalečíně se probojovali na stupně vítězů ještě 30.1.v Bohuňově 2.místo a 20.2.v Ubušínku 2.místo. Ve třídě Open zvítězili v Sedlištích a v Ubušínku velmi dobře rozježdění Vetešník s Procházkou.V Sedlištích,kde se ve třídě Open přihlásilo 14 posádek potvrdili dalečínskou převahu druhým místem M.Hanych s J.Peškem. Třetí místo obsadili Doležal s Rosypalem. V Ubušínku získali stříbrné věnce letos dobře jezdící R.Škorpík s P.Makáněm (Písečné/Bystřice). Stupně vítězů doplnili M.Hanych s J.Peškem. (ph)

MOTOSKIJORING 2010

V sobotu 16.února se v Dalečíně jel opět závod v motoskjoringu. Mrazivé slunečné počasí přilákalo k závodní trati opět několik stovek diváků. Grog a svařené víno chutnaly a tak nic nebránilo tomu, aby se šestnáct dvojic utkalo o zlaté, stříbrné a bronzové věnce. . Posádky byly rozděleny dvou kategorií – open s jedenácti posádkami a veterán s pěti posádkami.I když závod dramatickými okamžiky nešetřil, proběhl bez následků na zdraví závodníků ,strojů, ale i diváků. O konečném pořadí rozhodovaly především chyby jezdců a lyžařů.
V kategorií open se pak z prvního místa v cíli radovala dvojce Doležal, Rozsypal – Litomyšl. Pro druhé místo si dojeli R.Škorpík, P. Makáň – Písečné/Dalečín. Třetí místo obsadila domácí posádka Z.Vetešník, J.Procházka.
V kategorií veterán si pro vítězství dojela bezchybnými a vyrovnanými jízdami domácí posádka M.Hakl, J.Kotouček. Na druhém místě se umístili J.Dvořák, P. Fulík – Polička a třetí místo obsadili J. Hanych, J.Hanyh ml. – Bystřice n/P. Ve snowcrossu bylo pořadí v cíli následující: 1. R. Kuda, 2. M. Hanych – Bystřice n/P., 3.R.Škorpík – Písečné. (pk)

2009

Motoskijöring Dalečín 2009

Po dvou letech bez dostatečné sněhové nadílky se letos konečně dočkali příznivci motoskijöringu a mohli v Dalečíně uspořádat již sedmý ročník závodů. Ani letos se však nepodařilo závod uspořádat na poprvé.První lednový pokus zmařila náhlá obleva, následné termíny měli zamluveny ostatní pořadatelé v okolí a tak se čekalo na první možný termín – 21.2.2009. Dalečínští pořadatelé se nakonec dočkali ideálních sněhových podmínek a v čele s hlavním pořadatelem Pavlem Hanušem připravili perfektní trať,kterou pochválili všichni zúčastnění jezdci. Účast jezdců se sice očekávala vyšší než 12 zaregistrovaných posádek,ale na úroveň závodu to nemělo velký vliv,jelikož favorité dorazili všichni. Dalečínský závod byl vyhlášen ve dvou třídách  – OPEN a VETERÁN. Jezdci byli při prezentaci rozděleni dle věku a každá třída absolvovala pět rozjížděk na pět kol. Všechny rozjížďky byly bodované dle pořadí – 1.místo=1bod ,2.místo=2body atd. Body se po odjetí rozjížděk sečetli a jezdci s nejnižším počtem bodů vítězili. Ve třídě Open si zlaté věnce vybojovali po bezchybném výkonu Jiří Jeník s lyžařem Pavlem Talandou ze Šumperka na stroji Honda 450.Druhé místo vybojovala domácí posádka Zdeněk Vetešník ,Jaroslav Procházka na stroji Kawasaki 250. Třetí místo obsadila další domácí dvojice Michal Hanych, Jiří Pešek se strojem Honda 450. Dobré výkony domácích jezdců potvrdili čtvrtým místem Pavel Zedník a Petr Novotný na Kawasaki 250. Ve třídě Veterán zvítězila posádka Radek Doležal, Josef Rosypal na stroji KTM 450 z Litomyšle, kteří již tři roky reprezentují MX Dalečín.Druzí zkončili Josef Dvořák a Franta Lustyk na Hondě 450.Třetí místo vybojovala domácí posádka Miroslav Hakl, Jiří Kotouček se strojem Husqvarna 125. Po motoskijöringu se jel již tradičně závod v zimním motokrosu,kde startovali jezdci obou tříd dohromady v jedné jízdě na 8 kol. Zvítězil Jiří Jeník před druhým Zdeňkem Vetešníkem , třetí skončil Michal Hanych. Ke spokojenosti asi 300 diváků,kteří se na adrenalinový závod přišli podívat přispěl i perfektně fungující a dobře vybavený stánek s občerstvením. Poděkování patří všem pořadatelům a hlavně všem sponzorům,kterými byli: WERA WERK s.r.o. , ŘEZNICTVÍ ŠUTERA, WESTAR s.r.o. , STAVEBNINY ZEMAN, PEKÁRNA JÍLEK, NIMAPLAST, DITTÁČ, SVRATECKO a.s. , OBEC DALEČÍN. (ph)

2006

Závody v Dalečíně 4.2.2006

V sobotu 4.2.2006 se v Dalečíně odjel další závod ze seriálu Motoskijöring-Snowcross cup. Závod byl uspořádán pod hlavičkou Racing CZ a zúčastnilo se ho celkem 22 posádek v čele s favority Janem Jílkem s Ondrou Maršálkem a Zdenkem Vetešníkem s Jardou Procházkou, kteří se před tímto závodem dělili o první místo v celkovém pořadí seriálu. I když závod dramatickými okamžiky nešetřil, proběhl bez následků na zdraví jezdců i strojů, a tak se mohlo hodně jezdců radovat z dosažených výsledků a diváci těšit z dobré podívané. Diváků přišlo tradičně hodně, a tak podpora zejména domácích jezdců byla vysoká. Ti odvedli ve slušné konkurenci dobrý výkon a ukázali, že se s nimi musí počítat i v závodech většího formátu. Nově program obohatily vložené závody koní a čtyřkolek. Finálovou jízdu vyhrála dvojice Jílek-Maršálek, druzí skončili Doležal-Fulík a na třetím místě se umístila domácí dvojce Vetešník-Procházka. Vyhlášení vítězů proběhlo v kategorií: junior – 1.Jílek- Maršálek z Heřmanova Městce, 2.Škorpík- Hloušek z Písečného 3.Zedník- Makaň z Dalečína, open – 1.Doležal-Fulík z Poličky, 2.Vetešník- Procházka z Dalečína 3.Hanych- Novotný z Dalečína a veterán – 1.Dvořák- Holub, 2.Tobiáš- Plocek za Sedliště, 3.Kroulík- Lustyk. Závěrem by jsme chtěli poděkovat sponzorům závodu: WERA WERK, ŘEZNICTVÍ ŠUTERA, WESTAR s.r.o., PEKÁRNA JÍLEK, p.J.NOVOTNÝ, DITTA BAR, CAFÉ BAR L.ŠULEŘOVÁ, SVRATECKO a.s., p.M.KOTOUČEK, OBEC DALEČÍN, MEGA a.s.,BEL RAY. DĚKUJEME. Motocross team Dalečín

2005

Závody v Dalečíně 5.2.2005

V sobotu 5.února se v Dalečíně jel závod v motoskjoringu. Mrazivé slunečné počasí přilákalo k závodní trati opět několik stovek diváků. Grog a svařené víno chutnaly a tak nic nebránilo tomu, aby se osmnáct nadšenců na silných strojí se stejným počtem lyžařů utkalo o zlaté, stříbrné a bronzové věnce. Díky účasti posádek ze seriálu závodů mistrovství republiky bylo pole rozděleno do dvou kategorií. V první skupině startovaly posádky s licencí, v druhé posádky amaterů. Závodům první skupiny jednoznačně kralovala posádka bratří Šrolerů z Klášterce nad Ohří (vícemistři mistrovství republiky v roce 2004). Z boje o druhé místo vyšla nakonec lépe domácí posádka Zdeněk Vetešník a Jaroslav Procházka, která tak obsadila celkově druhé místo před Romanem Skalkou a Davidem Fričem opět z Klášterce nad Ohří ( 7. v mistrovství republiky v roce 2004). Ve skupině amatérů podal skvělý výkon dalečínský závodník Michal Hanych s lyžařem Petrem Novotným. Svoji rychlou jízdou si dojeli po roce opět pro zlatý věnec. Na druhém místě skončil Jan Jílek s lyžařem Ondřejem Maršálkem z Heřmanova Městce. Bronzový věnec si odnesla posádka Jiří Neudert a Jan Klodner z Poličky. K vidění byly zajímavé a dramatické souboje. Zejména díky účasti licenčních jezdců se úroveň závodů opět posunula o příčku výš. S obsazením závodu i diváckou návštěvou byl spokojen i organizátor závodu Pavel Hanuš. „Letošní závod byl určitě ten nejlepší v dosavadní historii.“

2004

Dalečínští motoskijoringáři na Mistrovství České republiky

Jedni z nejúspěšnějších motoskijoringářů posledních let v okolí, se v letošním roce zúčastnili seriálu závodů MČR – ORION CUP 2004. Celý seriál se skládal z osmi závodů a Dalečínský tým ve složení Zdeněk Vetešník, Jaroslav Procházka s mechanikem Pavlem Hanušem se zúčastnili sedmi z nich. V každém závodě bojovalo o přední umístění více jak 35 posádek. Naši jezdci šestkrát postoupili do finálových jízd mezi dvacet nejlepších, kde bojovali o mistrovské body. V těžké konkurenci dokázali třikrát bodovat. Z celkem 42.přihlášených posádek v seriálu se v konečném pořadí umístili na velmi dobrém 22.místě a stali se tak druhými nejúspěšnějšími nováčky šampionátu. Jezdci se zúčastnili i místních závodů v Ubušínku a Sedlištích, kde vždy stanuli na stupních vítězů. Touto cestou chtějí poděkovat sponzorům a to především: WERA s.r.o Bystřice nad Pernštejnem, SPORTEN a.s. Nové Město na Moravě a společnostem ADOZ Jevíčko a BEL-RAY.

Motoskijöring v Dalečíně 2004 - závodníci u zříceniny hradu

Závody v Sedlištích 1.2.2004

Za velké divácké účasti proběhly v Sedlištích u Jimramova v neděli 1.2.2004 další závody v motoskijoringu. Na velmi dobře připravené trati ( 1km dlouhé ! ) se ve dvou kategoriích utkalo o první místa celkem 18 dvojic. V kategorii domácí stroje ( ČZ,Jawa,Praga) zvítězila dvojce M.Kubík-V.Plocek z Daňkovic, na druhém mistě se umístila dvojce M.Hakl-P.Kadlec z Dalečína, pro třetí místo si dojela dvojce A.Petrovský-V.Král z Nové Hradečné a Troubelic. V kategorii zahraniční stroje zvítězila dvojce J.Jílek-J.Šindelář z Heřmanova Městce a Žamberka, na druhém mistě se umístila dvojce Z.Vetešník-J.Procházka z Dalečína, pro třetí místo si dojela dvojce M.Hanych-P.Novotný opět z Dalečína.

2003

Závody v Dalečíně 1.2.2003

Nádherné počasí velká divácká účast a dobré jezdecké obsazení nabídlo pěkný závod. Vítězem se stal Jan Jílek s lyžařem Ondřejem Maršálkem z Poličky. Další pořadí: 2. Michal Hanych, Petr Havlík – Dalečín, 3. Miroslav Hakl, Pavel Kadlec – Dalečín, 4. Zdenek Vetešník, Jaroslav Procházka – Dalečín.