Nohejbal - SK Drak

SK Drak 2022

2022

SK Drak obhájil v roce 2022 vítězství v krajském přeboru nohejbalu 
Letošní sezóny krajského přeboru v nohejbale se účastnilo celkem 5 týmů. Ve skupinové fázi, kdy se spolu navzájem utkala všechna družstva, obsadil SK Drak 1. místo. Ve finálovém zápase se proti Dalečínu postavil soupeř z Hlinska. Po přesvědčivém výkonu Draci zvítězili 6:1 na zápasy a obhájili tak titul z loňského roku. Základní sestava SK Drak Dalečín v této sezóně – Vojtěch a Tomáš Svobodovi, Miroslav Gloser, Roman Vetešník a Petr Vondra.


SK Drak 2022 složení týmu

XII. ročník turnaje Božkov cup

Jako každý rok po ukončení nohejbalové sezóny pořádal v sobotu 1. 10. 2022 SK Drak Dalečín tradiční již XII. ročník turnaje losovaných dvojic Božkov Cup. Na začátku si každý "amatér" z koše vylosoval botu "profíka", se kterým následně odehrál celý turnaj. V letošním roce se poskládalo rekordních 13 dvojic, které byly rozděleny do dvou skupin. Po odehrání základních skupin se bohužel zhoršilo počasí, a tak se některé zápasy musely zkrátit. V boji o bronz vyhrála dvojice Vojty Svobody s Lubou Zbytovským st. nad Jiřím Maluškem a Luckou Svobodovou. Loňské vítězství obhájila totožně vylosovaná dvojice jako minulý rok, a to Lukáš Pospíšil a Andrea Gloserová, která ve finále porazila dvojici Luba Zbytovský ml. a Ondra Caha. Během turnaje se mohli hráči občerstvit kromě tradičních Božkov nápojů i grilovanou kýtou a ovarem. Děkujeme všem zúčastněným za povedený turnaj. A v neposlední řadě děkujeme sponzorům nohejbalového turnaje: WERA WERK s.r.o., Obec Dalečín, DŮM BAREV Litomyšl, KOVO ROPÁK s.r.o.,  MEGA-TEC s.r.o. a restaurace DITTÁČ s.r.o. Dalečín.
SK Drak 2022 - Božkov cup

SK Drak 2021

SK Drak po šesti letech opět přeborníkem kraje v nohejbalu

Letošní sezóny krajského přeboru v nohejbale se účastnilo celkem 6 týmů. Ve skupinové fázi, kdy se spolu navzájem utkala všechna družstva, obsadil SK Drak 2. místo. Na prvním místě skončilo družstvo ABUS Gastro Jihlava, se kterým se dalečínští draci utkali ve finálovém zápase na půdě soupeře. Ve skupině Dalečín s Jihlavou prohrál jednoznačně 7:0, a proto se favorit zdál být jasný. Naši borci se však nevzdali a v Jihlavě předvedli nejlepší výkon sezóny. Soupeře porazili jednoznačně s výsledkem 6:1 a oplatili mu tak loňskou porážku z finále. Díky tomuto vítězství se Dalečín po 6 letech (2015) znovu stal přeborníkem v nohejbale v Kraji Vysočina. Základní sestava SK Drak Dalečín v této sezóně – Vojtěch a Tomáš Svobodovi, Rostislav a Miroslav Gloserovi, Petr Vondra.
SK Drak 2021 nohejbalová sestava

XI. ročník turnaje Božkov cup

Dne 9. 10. 2021 se uskutečnil již XI. ročník Božkov cupu – tradičního turnaje v nohejbale. Soutěžní dvojice byly utvořeny opět jedním hráčem „amatérem“ a jedním „profíkem“. Sportovních nadšenců se sešlo dostatek, aby utvořili celkem 9 soutěžních týmů. Při hezkém až mrazivém počasí byly k vidění vyrovnané souboje za fandění slušného počtu diváků. Finále bylo napínavé a vyrovnané. Nakonec dvojice Lukáš Pospíšil s Andreou Gloserovou porazila Miroslava Glosera s Martinou Zbytovskou. Na třetím místě se umístila dvojice Pavel Oliva a Rostislav Jílek. Děkujeme všem zúčastněným.
SK Drak 2021 Božkov cup

22. ročník turnaje GOLFA CUP 4. 9. 2021

Za krásného slunečného počasí se v sobotu 4. 9. uskutečnil již 22. ročník nohejbalového turnaje GOLFA CUP. Po loňské zkušenosti proběhl turnaj opět v kategorii dvojic. Turnaje se účastnilo celkem 10 týmu, jak domácích, tak i přespolních dvojic hrajících převážně krajský přebor, ale i jedné dvojice až z Nového Jičína. Po odehrání základní části postoupily do play of 4 nejlépe umístěné týmy ze dvou skupin. V semifinále na sebe narazili, stejně jako v loňském roce, místní draci, kdy dvojice ve složení Vojtěch a Tomáš Svobodovi vrátila loňskou porážku Miroslavu Gloserovi a Petru Vondrovi. Druhé semifinále vyhráli Tygři nad týmem ze Štěpánova. V bitvě o bronz se setkali loňští finalisté. Zápas posledním možným míčem ve zkráceném třetím setu vyhráli domácí draci (M. Gloser, P. Vondra) nad Štěpánovem (Miroslav Bednář, Vlastimil Beneš). V napínavém finále pak druhá domácí dvojice (V. a T. Svobodovi) porazila ve dvou setech dobře hrající Tygry (Jiří Lev, Václav Randýsek) z Nového Jičína a vítězný putovní pohár GOLFA CUPu nakonec opět zůstal na domácí půdě. Sportovní úspěchy mohli hráči zhodnotit tradičně u grilovaného prasátka, které se podávalo zdarma po celý den. Poděkování partnerům turnaje GOLFA CUP 2021 – WERA Bystřice n.P., MEGA-TEC Bystřice n.P., NOSCO Žďár n.S., KOVO-ROPÁK Bystřice n.P., Obec Dalečín, Ditta-bar Dalečín. (Tomáš Svoboda)
SK Drak 2021 golfa cup

SK Drak - Nohejbal v Dalečíně v roce 2020

Rok 2020

SK Drak - výsledky nohejbalové sezóny 2020

Letošní sezóny krajského přeboru v nohejbale se účastnilo celkem 6 týmů. Dalečínský tým skončil po základní části s bilancí 3 výher a 2 porážek na druhém místě. Ve finále se utkal s týmem ABUS Gastro Jihlava. Po velice vyrovnaném souboji bohužel dalečínští draci soupeři nejtěsnějším výsledkem podlehli. Utkání skončilo 4:3 na zápasy, ale poměr setů a balónů byl naprosto vyrovnaný (sety 10:10, míče 170:170). Sestava SK Drak Dalečín – Vojtěch a Tomáš Svobodovi, Rostislav a Miroslav Gloserovi, Petr Vondra a Roman Vetešník.

Nohejbal - SK Drak - sestava muži v roce 2020

Božkov cup 2020

Dne 3. 10. 2020 se uskutečnil již X. ročník Božkov cupu – tradičního turnaje v nohejbale. Soutěžní dvojice byly utvořeny opět jedním hráčem „amatérem“ a jedním „profíkem“. Sportovních nadšenců se sešlo dostatek, aby utvořili celkem 10 soutěžních týmů. Při hezkém počasí byly k vidění vyrovnané souboje za fandění slušného počtu diváků. Finále bylo napínavé a vyrovnané. Nakonec dvojice Vojtěch Svoboda s Radimem Kadlecem porazila Jaroslava Hanycha ml. s Milošem Vomočilem. 

Božkov cup 2020 - všichni účastníci

Nohejbalový turnaj trojic GOLFA CUP 2020

V sobotu, 8. 8., se za krásného letního počasí uskutečnil již 21. ročník GOLFA CUPU, memoriálu Tomáše Glosera, tentokrát v nohejbale dvojic. Po několika letech došlo ke změně a místo trojic se turnaj hrál letos ve dvojicích a tato změna prospěla vyššímu počtu týmů a nakonec i výsledkům domácích nohejbalistů.

Turnaje se účastnilo celkem 11 dvojic. Vítězný putovní pohár GOLFA CUPu nakonec zůstal na domácí půdě, když za SK DRAK Dalečín vybojovali 1.místo místní matadoři Miroslav Gloser a Petr Vondra, kteří ve finále nedali šanci týmu ze Štěpánova nad Svratkou – Miroslav Bednář, Vlastimil Beneš. V bitvě o bronz pak zvítězili opět místní draci ve složení Tomáš a Vojtěch Svobodovi, kteří porazili dobře hrající nohejbalové legendy z NK Smrček – Vladimír Bednář, Josef Míček. Sportovní úspěchy mohli hráči zhodnotit tradičně u grilovaného prasátka, které se podávalo zdarma po celý den. Poděkování partnerům turnaje GOLFA CUP 2020 – WERA Bystřice n.P., MEGA-TEC Bystřice n.P., NOSCO Žďár n.S., KOVO-ROPÁK Bystřice n.P., Obec Dalečín, Ditta-bar Dalečín. Za přípravu skvělého kulinářského zážitku v podobě grilovaného prasete pak děkujeme řeznickému velmistrovi, panu Márovi Zichovi.

Nohejbal - SK Drak - vítězný tým z turnaje GOLFA CUP 2020

SK Drak Rok 2017 - 2010

Rok 2017

19.8.2017 Nohejbalový turnaj Memoriál Tomáše Glosera – GOLFA CUP 2017

SK DRAK Dalečín uspořádal již 18-tý ročník nohejbalového turnaje trojic GOLFA CUP 2017. Turnaje se letos nakonec zúčastnilo z důvodu předpovědi počasí pouze 6 trojic, nic méně se jednalo o kvalitní týmy a tak byl v Dalečíně vidět kvalitní nohejbal. Vítězný putovní pohár GOLFA CUPu si nakonec odvezl tým NK Smrček, za který nastoupili Michal Bednář, Láďa Bednář, Miroslav Bednář a Filip Halva. Druhé místo si odvezl tým hrající jihočeský krajský přebor z Jindřichova Hradce, za který hráli Řežábek, Roman Kulhánek, Ondřej Kulhánek. Pomyslný bronz pak zůstal v Dalečíně, když místní „draci“ ve složení Vondra, Gloser, Kulhánek zvítězili v napínavém zápase proti týmu z Tišnova. Na turnaji se tradičně grilovalo prasátko, které se podávalo zdarma pro hráče po celý den turnaje.
Tímto děkujeme partnerům turnaje GOLFA CUP 2017 : WERA Bystřice n.P., MEGA-TEC Bystřice n.P., KOVO-ROPÁK Bystřice n.P., OBEC Dalečín, DITTA-BAR Dalečín, DŮM BAREV – Litomyšl, HOSTINEC u Párů – Litomyšl.

.SK Drak - Golfa cup vítězové 2017

Na foto vítězové GOLFA CUPu 2017, zleva Michal Bednář, Láďa Bednář, Miroslav Bednář a Filip Halva.

KRAJSKY PŘEBOR VYSOČINA – soutěž družstev mužů v nohejbale

Dalečínští draci se po loňské „neúspěšné misi“ v lize vrátili do krajské soutěže Vysočina, kde se v letošním roce sešlo 9 týmů. Po základní jarní části obsadil Dalečín 2.místo, a tak se počítalo s možností opět ovládnout krajský přebor Vysočin. V podzimním play of ale Dalečín narazil na tým NK Hlinsko, který porazil Dalečín v obou zápasech celkem zaslouženě 5:2 a draci místo dalo by se říci „tradičního“ finále o přeborníka kraje hráli nakonec o třetí místo v soutěži s týmem ABUS Jihlava, který prohrál s favorizovaným týmem z Budíkovic. Draci nakonec uhájili bronz v krajské soutěži, když po prohře v Jihlavě 3:4 zvítězili v odvetě na domácím hřišti 6:1. Ve finále krajského přeboru pak zvítězil tým LENIN Budíkovice, který porazil v obou finálových zápasech NK Hlinsko.

Konečná tabulka krajského přeboru Vysočina 2017 :

  1. NK Budíkovice „Lenin“
  2. SK Hlinsko
  3. SK Drak Dalečín
  4. Abus Gastro Jihlava
  5. TJ Sokol Třebíč
  6. Sokol Předklášteří
  7. TJ Smrček
  8. NK Štěpánov nad Svratkou
  9. UNITOP SKP Žďár nad Sázavou

DALEČÍN V LIZE NA BODY NEDOSÁHL

Základní část celostátní druholigové soutěže v nohejbale družstev mužů byla pro dalečínské neůspěšná a naplnily se černé předpoklady nováčka ligové soutěže. Dalečínští odehráli celkem 14 utkání v základní skupině, žádný ale nebyl pro draky vítězný. V několika případech byly zápasy velmi vyrovnané a Dalečín mohl pomýšlet na první ligové body, bohužel se ale nedařily především koncovky rozhodujících dílčích utkání, kdy Draci nedokázali vyhrát v několika případech skvěle rozehrané sety – i za stavu 8:2 se nakonec prohrálo 8:10. Důvodem neůspěchu jsou malé zkušenosti a špatné koučování zápasů, kde byla asi největší slabina draků v rozhodujících utkáních. Na neůspěchu se podepsalo i to, že se nepodařilo „dotáhnout“ do týmu ligového hráče, který by táhl celý tým, ligu tak hráli dalečínští v neposílené sestavě jako dřívějších letech v krajském přeboru.

SK Drak - konečná tabulka 2. ligy mužů - základní část

Po základní skupině odehráli draci PLAY OUT o sestup z 2.ligy, soupeřem Dalečína byla rezerva extraligových Českých Budějovic – TJ DYNAMO Propagační podnik České Budějovice „B“, který skončil v druhé skupině na 7 místě. V obou zápasech bohužel předvedli mladí hráči Českých Budějovic kvalitnější nohejbal a zaslouženě zvítězili v obou zápasech shodně 5:2. Dalečínští si tak „vypili“ pomyslný kalich hořkosti až do úplného dna a sestoupili z ligy do krajského přeboru bez jediné výhry.
SK DRAK Dalečín tímto děkuje všem partnerům, kteří přispěli na historicky první ligovou nohejbalovou sezónu v Dalečíně. Draci se každopádně budou snažit, aby se liga do Dalečína v následujících letech opět vrátila a případně odehrála s příznivějšími výsledky. Za Dalečín letos v 2.lize nastoupili : Miroslav Gloser, Tomáš Svoboda, Vojtěch Svoboda, Petr Vondra, Roman Vetešník, Eduard Makovský, Petr Pavlů, Miloš Vomočil, Martin Kysilka, Lukáš Pospíšil a Vojtěch Maloň.
Partneři dalečínského nohejbalu v druholigovém ročníku 2016 :
KOVO-ROPÁK, DITTÁČ Dalečín, MEGA-TEC, NOSCO, DŮM BAREV Litomyšl, Hostinec „U PÁRŮ“ Litomyšl a OBEC Dalečín, která byla největší podporou Dalečínských nohejbalistů v letošní sezóně.

SK Drak - nohec 2016

Rok 2016

20.8.2016 Nohejbalový turnaj Memoriál Tomáše Glosera – GOLFA CUP 2016

SK DRAK Dalečín uspořádal již 17-tý ročník nohejbalového turnaje trojic GOLFA CUP 2016. Turnaje se letos zúčastnilo 8 trojic, včetně vítězů posledních třech ročníků týmu Ondrášovka team, za který hrají extraligový hráči a reprezentanti ČR Petr Topinka a Jakub Mrákava. Ze základní skupiny postoupili do play of mezi nejlepší 4 týmy
Ondrášovka team, SK DRAK Dalečín A, NK Smrček a NK Litomyšl. Do finále se opět dle papírových předpokladů „prokopala“ trojce Ondrášovka team a NK Lezník. V souboji o třetí místo nakonec uspěli hráči NK Smrček, kteří porazili domácí formaci Dalečín „B“ v poměru 2:0 na sety. Za NK Smrček nastoupili Vladimír Bednář, Michal Bednář a Miroslav Bednář, dalečín reprezentovali Vojta a Tomáš Svobodovi, třetím hráčem Dalečína byl Petr Vondra.
V napínavém finále zvítězila nakonec po velké bitvě nečekaně trojce NK Litomyšl, která dokázala přehrát trojnásobné vítěze Golfa cupu 2:1 na sety, když v rozhodujícím setu zvítězili 10:9 a zaslouženě zvítězili. Za tým Ondrášovka teakm nastoupili Petr Topinka, Jakub Mrákava a Vojtěch Maloň, vítězná trojce NK Litomyšl hrála ve složení Josef Bican, kapitán dalečínských draků Miloš Vomočil a hráč prvoligového SKP Žďár n.S. Jan Kysilka. Na 5–8 místě se umístili domácí týmy Beach Boys, Young Boys, Dalečín „A“ a přespolní formace „Olympionici z Ropákovi Lhoty“, kteří se turnaje zůčastnili poprvé a předvedli statečné výkony i proti kvalitnějším soupeřům. Na turnaji se grilovalo rekordní bezmála 100 kg prase, které se podávalo zdarma pro hráče po celý den turnaje.
Tímto děkujeme partnerům – sponzorům turnaje GOLFA CUP 2016 : WERA Bystřice n.P., MEGA-TEC Bystřice n.P., KOVO-ROPÁK Bystřice n.P., OBEC Dalečín, DITTA-BAR Dalečín, DŮM BAREV – Litomyšl, HOSTINEC u Párů – Litomyšl, NOSCO – Žďár n.S.

SK DRAK Dalečín historicky první ligová sezóna 2016

Dalečínští nohejbalisté postoupili v listopadu loňského roku do celostátní 2.ligové soutěže v nohejbale družstev mužů, která začíná již 17.4.2016. Prvním soupeřem draků bude loňský vítěz soutěže tým Modřice „B“, toto utkání se odehraje ve sportovní hale ZŠ Jimramov z důvodu rekonstrukce antuky v Dalečíně. Tento zápas je historicky prvním ligovým zápasem Dalečína, soupeř je ale jasným favoritem tohoto utkání. Dalším domácím zápasem bude utkání proti SK Bělá, které by se mělo odehrát již v domácím prostředí na antukovém hřišti v areálu na Bahnech a to 30.4.2016 od 14:00. Jelikož se do týmu nepodařilo přivést žádnou „ligovou“ posilu, tak jsou letošní ambice draků skončit do 6.místa – resp. především se udržet v soutěži. Velké poděkování patří všem partnerům dalečínského nohejbalu, bez jejichž podpory by se v Dalečíně liga nikdy nehrála : OBEC DALEČÍN, MEGA-TEC, NOSCO, KOVO-ROPÁK, DITTÁČ Dalečín, Klempířství/Pokrývačství PAVEL ZEDNÍK a DŮM BAREV Litomyšl.

SK Drak - rozpis zápasů Nohejbal 2016

Rok 2015

10.11.2015 SK Drak Dalečín si vykopal II.ligu

SK Drak Dalečín – SK Šacung ČNES Benešov 1947 B 5:3

Souboj vítězů krajských přeborů z Vysočiny a ze Středočeského kraje nabízela dvojice, která neměla jasného favorita. Dalečín se o nejnižší ligovou soutěž neúspěšně pokoušel několik let, béčko Šacungu ji hrálo před čtyřmi roky. V jimramovské hale patřil začátek duelu aktivním domácím, kteří se ujali vedení 2:0. Ve trojkách ovšem byli lepší hosté, byť tu druhou rozhodl až poslední možný míč, když střídající Kanda přišel, viděl a úspěšně zablokoval. V singlu znovu vrátil vedení na domácí stranu M. Gloser, který pokořil Voltra. Za hosty obstarala vyrovnání trojice Stupka, Klika a Voltr, jež Kysilkovi, Svobodovi, Vomočilovi a alternujícímu Vetešníkovi povolila jen osm balonů. Zřejmě rozhodující souboj dne přinesla poslední odvetná trojka. R. a M. Gloserové s Pospíšilem sice promrhali proti Chejnovi, Zieglerovi, Kielerovi a střídajícímu Vaníčkovi pět (!) mečbolů ve druhém dějství, ale třetí set už zvládli. „Právě tady se lámal chleba,“ věděl vedoucí Dalečína ROMAN VETEŠNÍK. Hosté museli něco dělat s dosavadní bídnou deblovou bilancí a proti Kysilkovi s Pospíšilem se postavili Stupka s Klikou, kterého střídal Kanda. Zápas došel do zkráceného setu. Za osmiček hostující tandem chycený útok soupeře nedokázal proměnit. Druhou šanci už nedostal. (Napsal Ladislav Barák, Antonín Stehlík)
Sestava domácích: Kysilka, Pospíšil, Vondra, Glose M., Glose R., Vomočil, Svoboda T., Svoboda V., Vetešník R..
Kapitán Dalečína MILOŠ VOMOČIL: „Středočeská soutěž je každopádně silnější než ta naše, proto jsme k utkání přistoupili s respektem. Jako favorit jsme se necítili, ale zkusili jsme svůj výkon založit na bojovnosti. A vyšlo to. Nečekaně jsme vedli 2:0 po dvojkách, pak však hosté srovnali. Vítězství v singlu bylo zasloužené, byl to moc hezký zápas. Jedna půlka týmu byla dnes slabší, ale ta druhá to ubojovala. Je to pro nás splněný sen. Během sedmi let jsme byli na šesti kvalifikacích, včetně těch dodatečných, ať to bylo v Opavě, v Tachově, v Holubicích, v Horažďovicích… A až konečně se to teď povedlo. Původně jsme chtěli mít halu jako minule v Poličce, kde přišly dvě stovky lidí. Teď jich tolik bohužel nepřijelo, ale vzhledem k výsledku to nevadí."

Nohejbalový turnaj –Božkov Cup

V soboru 3.10.2015 se uskutečnil již 5. ročník nohejbalového turnaje dvojic- Božkov Cup. Tento turnaj je určen pro nohejbalové „amatéry“ z řad veřejnosti, kteří si vylosují registrované nohejbalisty z Dalečína. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 10 dvojic, které mezi sebou svedly tuhé souboje a k vidění byl nakonec kvalitní nohejbal. Třílitrový rum za vítězství v turnaji si nakonec odnesli Petr Vondra se spoluhráčkou Martinou Zbytovskou, která se tak stala první ženskou vítězkou turnaje. Ve finále porazili dvojici Vojtěch Svoboda – Zdeněk Svoboda. Třetí místo po vyrovnaném souboji s dvojicí Pavel Oliva – Josef Bayer získala dvojice Roman Vetešník – Jaroslav Hanych. (Petr Vondra,ml.).

Dalečínští nohejbalisté po roce opět ovládli krajskou soutěž na Vysočině

SK Drak Dalečín opět slaví vítězství v krajské nohejbalové soutěži mužů 2015. Je to již čtvrté celkové vítězství dalečínských nohejbalistů. SK Drak nejprve ovládl základní část soutěže se ziskem 12 bodů za pět výher, dvě remízy a jednu prohru. Po základní části se čtyři nejlepší celky utkaly v semifinálových bojích, kde dalečínský tým narazil na žďárské béčko. Po vítězství 5:2 na hřišti soupeře a 5:1 na domácím hřišti se draci mohli těšit na finálový souboj s týmem ABUS Jihlava. První finálový zápas na hřišti soupeře nabídl zajímavou bitvu, ve které rozhodl až poslední možný míč v zápase, který bohužel ukořistil soupeř a Dalečín si tak do odvety odvezl porážku 5:4. Na domácím hřišti, za velké podpory fanoušků, ale Dalečáni zabojovali a dokázali zvítězit 5:3, díky čemuž opět po roce slaví vítězství v krajské soutěži a na počátku listopadu se pokusí uspět v kvalifikaci o druhou ligu. Základní sestava mužského týmu SK Drak Dalečín: Miloš Vomočil, Martin Kysilka, Lukáš Pospíšil, Miroslav Gloser, Rostislav Gloser, Vojtěch Svoboda, Tomáš Svoboda, Petr Vondra a Roman Vetešník. (pv)
Konečné pořadí KP mužů – 2015

  1. SK DRAK DALEČÍN
  2. ABUS GASTRO JIHLAVA
  3. SK HLINSKO
  4. FILIPPES SKP ŽDÁR NAD SÁZAVOU
  5. TJ SMRČEK

Nohejbalový turnaj Memoriál Tomáše Glosera – GOLFA CUP 2015

SK DRAK Dalečín uspořádal 22.8.2015 již 16-tý ročník nohejbalového turnaje trojic GOLFA CUP 2015. Turnaje se letos zúčastnilo 8 trojic, sešli se hráči úrovně amatérů až po českou (světovou) extraligu. Za krásného počasí se hrál velmi kvalitní nohejbal, především díky hned 3 týmům z extraligových Modřic, které jsou nejúspěšnějším nohejbalovým týmem ČR a v současnosti i na světě. Po dalečínské antuce se tak proháněli hned 4 reprezentanti ČR a mistři světa : Radek Pelikán, Petr Topinka, Lukáš Rosenberk a Martin Krátký. Kromě třech modřických trojic byla další ligová účast v podání týmu pod názvem NK Lezník, kde hrál ex-dalečínský Jan Kysilka, který hraje již druhým rokem 1.nohejbalovou ligu ve Žďáře nad Sázavou. Bylo tedy celkem jednoduché tipnout si předběžně účastníky semifinálových bpjů, což se také potvrdilo. Ze základní skupiny postoupili v play of mezi nejlepší 4 všechny ligové formace. Do finále se opět dle papírových předpokladů „prokopali“ modřické elitní trojce pod názvy Ondrášovka team a Mokří Banditi. V souboji o třetí místo nakonec uspěli modřičtí FC Bosonohy, kteří ve třech setech porazili NK Lezník.

Rok 2014

SK Drak v kvalifikaci o druhou ligu neuspěl

V sobotu 8. listopadu 2014 se náš nohejbalový tým, SK Drak, pokusil již po páté uspět v kvalifikaci o druhou nohejbalovou ligu. Draci se tentokrát vydali do Horažďovic (Plzeňský kraj). Pro velký zájem fanoušků se vypravil speciální autobus, který byl zaplněn do posledního místa. V prvním zápase se naši hráči utkali s týmem Chabařovic. Utkání bylo velice vyrovnané a o výsledku většiny zápasů rozhodoval až poslední možný balón. Nakonec se štěstí přiklonilo k soupeři, který zvítězil nejtěsnějším možným výsledkem 5 : 4 na zápasy.
Po tomto zápase již Dalečínští ztratili šanci na postup, jelikož si druhý soupeř, Horažďovice, s Chabařovicemi poradil v poměru 5 : 2. Draci se pokusili silný horažďovický tým (ve kterém hrají někteří bývalí prvoligoví hráči)potrápit, ale po několika velmi těsných zápasech prohráli 1 : 5. Přes neúspěch dalečínští nohejbalisté děkují všem fanouškům za velkou podporu, která vzbudila ohlas u našich soupeřů.

Dalečínští nohejbalisté ovládli krajskou soutěž na Vysočině

Po loňské ne příliš vydařené sezóně SK Drak Dalečín opět vyhrál krajskou nohejbalovou soutěž mužů. Dalečínští nohejbalisté nejprve ovládli základní část soutěže se ziskem 11 bodů za pět výher a jednu remízu. Po základní části se čtyři nejlepší celky utkaly v semifinálových bojích, kde dalečínský tým narazil na velkého rivala TJ Smrček. Po vítězství 5:3 na hřišti soupeře a 5:1 na domácím hřišti se draci mohli těšit na finálový souboj s SK Hlinsko, s kterým již v základní části svedli velice vyrovnaný zápas (5:5). První finálový zápas na hřišti soupeře nabídl zajímavou bitvu, ve které rozhodl až poslední možný zápas s výsledkem 5:4 pro Dalečín. Na domácím hřišti, za velké podpory fanoušků, již Dalečáni nepřipustili komplikace a zvítězili 5:1, díky čemuž opět po roce slaví vítězství v krajské soutěži a na počátku listopadu se pokusí uspět v kvalifikaci o druhou ligu. Základní sestava mužského týmu SK Drak Dalečín: Miloš Vomočil, Martin Kysilka, Jan Kysilka, Lukáš Pospíšil, Miroslav Gloser, Rostislav Gloser a Petr Vondra.
Úspěch mužů rovněž podtrhli dalečínští dorostenci, kteří suverénně zvítězili v krajském přeboru dorostu. Dorostenci navíc často úspěšně vypomáhali mužům a vyrostli z nich velice úspěšní nohejbalisté. Bohužel někteří příští rok již věkem nebudou spadat do dorostenecké kategorie a je tedy třeba hledat náhradu. Všichni potenciální mladí zájemci o nohejbal jsou proto zváni na nohejbalové tréninky, tak aby budoucnost dalečínského nohejbalu zůstala zachována. Základní sestava dorosteneckého týmu SK Drak Dalečín: Vojtěch Svoboda, Tomáš Svoboda, Petr Pavlů a Michal Vilím. (pv)
Konečné pořadí KP mužů – 2014
6. SK DRAK DALEČÍN
7. SK HLINSKO
8. TJ SMRČEK
9. ABUS GASTRO JIHLAVA
10. FILIPPES SKP ŽDÁR NAD SÁZAVOU
11. OREL JEDNOTA HAVLÍČKŮV BROD
12. NK PIVOVAR SLAVKOV
Konečné pořadí KP dorostu- 2014

  1. SK DRAK DALEČÍN
  2. TJ SOKOL TŘEBÍČ
  3. TJ SMRČEK
  4. OREL JEDNOTA HAVLÍČKŮV BROD

Božkov cup

5.10.2014 se v Dalečíně uskutečnil již čtvrtý ročník nohejbalového turnaje, ve kterém spolu hrají hráči místního SK Drak Dalečín s laiky, kteří si chtějí jednou za rok pro zábavu zahrát nohejbal. Letošního ročníku se zúčastnilo 10 losovaných dvojic, které mezi sebou svedly mnohdy velice vypjaté boje. Vítězem se nakonec stali Vojtěch Svoboda s Pavlem Olivou.

Rok 2013

17.8.2013 „Memoriál Tomáše Glosera – GOLFA CUP 2013“

SK DRAK Dalečín uspořádal tradiční nohejbalový turnaj, který se hraje jakožto vzpomínkový memoriál Tomáše Glosera – GOLFA CUP. Turnaje se letos zúčastnilo 12 trojic, sešli se hráči od okresních přeborů až po extraligu. Za krásného počasí se hrál velmi kvalitní nohejbal, poprvé se na turnaji v Dalečíně objevil současný reprezentant ČR a aktuální mistr světa v nohejbale dvojic Jakub Mrákava. Druhým extraligovým hráčem rovněž z týmu Modřic byl Petr Topinka, rovněž reprezentant ČR v nohejbale trojic. Další současnou nohejbalovou ikonou byla účast loňského mistra světa v dorostu dvojic, Martina Krátkého, který hraje 1.nohejbalovou ligu za SKP Žďár n.S. Bylo tedy celkem jednoduché tipnout si předběžně účastníky finále, což se také potvrdilo a „ligáči“ si to rozdali ve finále. Ve finále zvítězili očekávaně modřičtí, kteří porazili ve finále tým SQUADRA 3:0 na sety. Umístění na prvních 4 místech : 1. Ondrášovka team (Mrákava, Topinka, Maloň), 2. SQUADRA (Krátký, Zach, Nykl), 3.ABUS Jihlava (Vítů, Hos, Svítil), 4.SK DRAK Dalečín X. Putovní pohár GOLFA CUPu se tak na rok stěhuje do extraligových Modřic.
Tímto děkujeme řeznickému velmistrovi Lukovi Zichovi za péči o grilované prase a obrovký dík patří partnerům – sponzorům turnaje : WERA, NOSCO, MEGA-TEC, KOVO-ROPÁK, DITTA-BAR Dalečín, KADEŘNICTVÍ NA ZÁMKU Dalečín a OÚ Dalečín.

Dalečínští dorostenci vyhráli krajský přebor Vysočiny 2013 !

Letošní ročník krajského přeboru Vysočina v kategorii dorostu ovládli hráči SK DRAK Dalečín suverénním způsobem, když v základní části soutěže prohráli jediný zápas z celkem 12-ti odehraných utkání. Postoupili tak do finále o přeborníka kraje Vysočina 2013, druhým postupujícím byli dorostenci UNITOP SKP Žďár nad Sázavou. Krajský přebor dále hrají tyto týmy z kraje Vysočina : TJ Sokol EXMOST Modřice „B“, TJ Sokol Třebíč, Orel jednota Havlíčkův Brod, TJ Smrček a TJ Sokol Bedřichov.
V prvním finále, které se odehrálo 8.9.2013 ve Žďáře n.S. deklasovali Dalečínští Žďár nad Sázavou až nečekaně lehce 5:0, čímž si zajistili nejlepší možnou pozici pro domácí rozhodující odvetu. SK DRAK přehrál soupeře ze Žďáru ve všech disciplínách, prohrál pouze 2 sety ve všech 5-ti utkáních.
Odveta finále KP dorostu se konala 23.9.2013 na antukovém hřišti v Dalečíně, mladým „drakům“ stačilo na titul přeborníka kraje uhrát pouze jeden zápas nebo alespoň 3 sety ze všech utkání. Hned první utkání dvojic ale Dalečínští vyhráli a o vítězi Vysočiny bylo rozhodnuto. Dohrávka celého zápasu byla už jen formalitou, i tak Dalečín utkání nevypustil a po laxnějším výkonu přehrál „Žďárské áčko“ i v odvetě výsledkem 3:2. Výkony mladých nohejbalistů ze sportovního klubu DRAK Dalečín jsou velkým příslibem do budoucna, jakožto doplnění A-týmu v kategorii KP mužů. Již v letošním roce si někteří vyzkoušeli i soutěž mužů a naznačili, že se nimi může počítat a snad se opět s jejich pomocí dočkáme v následujících letech vítězství KP můžů a postupu do baráže o II. nohejbalovou ligu.
Za Dalečín ve finále KP Vysočina nastoupili : Eduard Makovský, Vojtěch Svoboda, Tomáš Svoboda, Petr Vilím a Petr Pavlů.

Mladí draci vyhráli i okresní přebor Žďár n. S. 2013 v kategorii mužů!

Okresní soutěž v nohejbale družstev mužů měla v letošním ročníku 5-účastníků : NK Štěpánov nad Svratkou, TJ Smrček „B“, SKP Žďár nad Sázavou C a dále 2 dalečínské týmy SK DRAK Dalečín „B“ a SK DRAK Dalečín „C“. Po základní části soutěže se na prvním ocitl nečekaně Dalečín „C“, za který hrají výhradně dalečínští dorostenci. Na druhé straně tabulky se po základní části bohužel ocitly hráči dalečínského B-týmu, kteří tak pouze o jediný bod nepostoupili do finálového turnaje OP 2013.
Finálový turnaj OP 2013 o přeborníka okresu Žďár nad Sázavou se tento rok konal dle soutěžních propozic v Dalečíně 5.10.2013. Hrálo se za velmi chladného počasí na obou hřištích v areálu „Na bahnech“. Systém turnaje byl daný systémem play of – semifinálové zápasy, dle umístění v základní skupině soutěže, tzn. že na sebe narazili týmy na 1 (Dalečín C) a 4 místě (TJ Smrček B), druhé semifinále se odehrálo mezi týmy na 2 a 3 místě (Žďár n.S. C a NK Štěpánov n. S. Do finále o přeborníka okresu 2013 nakonec postoupil Dalečín C, který porazil Smrček B poměrem 4:2, druhým finalistou byl nakonec loňský vítěz okresního přeboru Žďár n.S. C, který porazil Štěpánov n.S. v rozhodujícím utkání 4:3.
V zápase o pomyslný bronz okresu nakonec zvítězil NK Štěpánov nad Svratkou po výhře 4:3 nad bramborovým Smrčkem. Finále o přeborníka okresu nabídlo celkem kvalitní nohejbal, především však ze strany mladých hráčů Dalečína, ze strany Žďárských hráčů se jednalo především o hádání a vyvolávání „sporných míčů“, herně toho ale moc nepředvedli a tak mladí draci vyprovodili „pantáty“ ze Žďáru z kurtu výhrou 4:2 a Dalečín tak po několika letech opět slaví vítězství v okresním přeboru.
Za Dalečín ve finále okresního přeboru nastoupili : Eduard Makovský, Vojtěch Svoboda, Tomáš Svoboda, Petr Vilím a Petr Pavlů.

Rok 2012

Dalečín „vydřel“ titul přeborníka kraje Vysočina 2012

Obhajoba vítězství v krajské soutěži v nohejbale družstev mužů byla velmi těžkým oříškem pro Dalečínské Draky. V prvním zápase finále 15.9.2012 prohráli Dalečínští v Třebíči po špatném výkonu 2:5. Jelikož se finále hraje na dva zápasy, bylo již málo pravděpodobné že se Dalečínským podaří utkání otočit a v rozhodující odvetě 23.9.2012 zvítězit 5:0 nebo 5:1. Vstup do zápasu byl velmi nervózní, ale naštěstí se podařilo splnit předem domluvenou taktiku a díky podpoře téměř stovky diváků Dalečín zvítězil na domácím hřišti po velké bitvě 5:1. Díky lepšímu skóre (celkově 7:6) obhájil SK Drak Dalečín titul přeborníka kraje Vysočina 2012 a postupuje do kvalifikační baráže o 2.nohejbalovou ligu ČR. Baráž se uskuteční 27.10.2012 ve sportovní hale v Ostravě Orlové, soupeři Dalečínských jsou dle rozlosování ČNS domácí TJ Slavia Orlová (sestupující tým z 2.nohejbalové ligy) a NK CLIMAX Vsetín „B“ (vítěz zlínského kraje 2012). SK DRAK pořádá na baráž o postup autobusový zájezd (informace – 732 159 931), odjezd z Dalečína cca v 7:00, příjezd zpátky cca ve 21:00.
Nohejbalisté tímto děkují všem příznivcům v čele s vedoucím fans Oťasem, kteří byli naším hnacím motorem ve vydařené odvetě finále a předem díky všem za podporu v kvalifikaci.

28.9.2012 BOŽKOV CUP

SK Drak Dalečín uspořádal za slunečného počasí již II.ročník nohejbalového turnaje losovaných dvojic BOŽKOV CUP. Každý přihlášený „amatér“ si vylosoval z koše botu jednoho z Dalečínských nohejbalistů a s ním odehrál celý turnaj. Nakonec se turnaje zůčastnilo 12-dvojic, dokonce se zůčastnily 3 zástupkyně něžného pohlaví a dokázaly všem přítomným, že s balónem umí. Celkové pořadí na prvních 4-místech : 1. Bratři v triku (Martin Gloser, Miroslav Gloser), 2. Mistři 2011 (Luboš Zbytovský st., Dušan Horváth), 3. Mat a Pat (Josef Jež, Martin Dvořák), 4. FC Beránka (Ivo Mazourek, Miloš Vomočil).

Okresní přebor v nohejbale družstev 2012

Finálový turnaj o přeborníka okresu Žďár n.S. se uskutečnil 6.10.2012 na antukových kurtech ve Žďáře nad Sázavou. V první čtyřce OP měl SK DRAK Dalečín dva zástupce a to Dalečín „B“ a Dalečín „C“ (dorost), kteří bohužel těsně vypadli v semifinálových zápasech a tak si zahráli mezi sebou o bronz v okresním přeboru. Celkové pořadí OP 2012 na prvních 4-místech : 1.SKP Žďár n.S. „C“, 2. NK Štěpánov n.S., 3. SK DRAK Dalečín „C“, 3. SK DRAK Dalečín „B“.

Rok 2011

SK DRAK Dalečín kraluje v okresním i krajském přeboru

OKRESNÍ PŘEBOR DRUŽSTEV MUŽŮ 2011

Vítězem OP Žďár n.S. po základní části je SK DRAK Dalečín „B“, který neprohrál žádný zápas v soutěži. Druhý tým v soutěži SK DRAK „C“ má bohužel opačnou statistiku a v základní části nevyhrál ani jeden zápas. Družstvo „C“ je ale složené ze žáků a dorostenců a výkonově se zlepšují, a tak se snad v dalších letech budou výsledky „C-čka“ zlepšovat.
Tabulka OP po základní části:
1 SK DRAK Dalečín „B“ 10
2 TJ SOKOL Bystřice n. P. 8
3 NK Smrček „B“ 6
4 Nedvědice 4
5 Štěpánov nad Svratkou 2
6 SK DRAK Dalečín „C“ 0
Play of okresního přeboru se uskuteční v Dalečíně dne 1.10.2011 od 9:00. Finálový zápas o přeborníka okresu 2011 by se měl odehrát cca v 16:00 na antukovém hřišti po odehrání kvalifikačních a a semifinálových zápasech play of.

KRAJSKÝ PŘEBOR DRUŽSTEV MUŽŮ 2011

SK DRAK Dalečín „A“ vede tabulku krajské soutěže po základní části. O vítězství v tabulce se rozhodovalo až při posledním zápase s největším rivalem z Jihlavy. Dalečín měl kompletní sestavu a po bezchybném výkonu přehrál tým z Jihlavy nečekaným výsledkem 6:0.
První 2 týmy v tabulce SK DRAK Dalečín „A“ a ABUS Jihlava odehrají finále o přeborníka kraje vysočina družstev mužů 2011, první finále se odehraje v Jihlavě 27.8.2011 od 14:00, druhé finále KP se odehraje v Dalečíně 11.9.2011 od 14:00.

DALEČÍN PŘEBORNÍKEM KRAJE VYSOČINA ve dvojicích

Jednorázovým způsobem se odehrál turnaj o krajského přeborníka ve dvojicích ve Žďáře nad Sázavou dne 18.6.2011 a Dalečínský pár Petr Vondra a Jan Kysilka neprohráli v turnaji ani set a udělali první letošní titul. Druhý v pořadí byl také Dalečín ve složení Miroslav Gloser a Dušan Horváth. Za Dalečínem se umístili týmy Havlíčkův Brod, Žďár n.S. „A“, Žďár n.S. „B“, Třebíč, Žďár n.S. „C“, NK Smrček,….

KRAJSKÝ PŘEBOR DOROST 2011

Mládežnický nohejbal se hraje na Vysočině turnajovým způsobem všech družstev , Dalečín je v současnosti na 3.místě z celkem 5-ti týmů v kraji. Termíny dalších kol mládežnických soutěží: 21.8.2011 od 9:00 ve Smrčku, poslední kolo se uskuteční 18.9.2011 od 9:00 v Dalečíně.

Výsledky letních turnajů v nohejbale

Dalečín se zúčastnil v červenci a srpnu několika nohejbalových turnajů, kromě velkého turnaje ve Vranově se podařilo vždy dovést jednu z hlavních trofejí
2.7.2011 Lezník – turnaj trojic, celkem 16 týmů, Výsledky : 1.NK Lezník, 2.Dalečín „A“ , 3.Dalečín „C“, 4. NK Litomyšl
16.7. Vranov n.D. – jeden z největších turnajů trojic v ČR, 50 týmů, výsledky : Dalečín 11.místo
5.8. Harrachov – „O pohár města Harrachova“ , tradiční ji 29-tý ročník krkonošského turnaje, Dalečín skončil na 3. místě, před Dalečínem skončili ligové celky z Prahy a Jablonce.
5.8. Štěpánov n S – na turnaj vyrazili za Dalečín dorostenci (Makovský, Svoboda T., Svoboda V.) a dovezli první turnajovou trofej – pohár za 3.místo, když v bitvě o bronz porazili favorita z Bystřice n.P. . Na prvním místě se umístil tým Smrčku, za který hrál dalečínský Petr Vondra, 2.místo patřilo domácímu Štěpánovu.
13.8.Dolní Loučky – turnaj trojic, celkem 12 krajských i ligových týmů, výsledky : 1.Modřice „A“, 2. ŠKP Žďár n.S. „A“, 3. SK DRAK Dalečín „A“, 4.Modřice „B“.

Rok 2010 - Na Vysočině kraluje SK DRAK Dalečín

„Zatím jasným favoritem krajského nohejbalového přeboru mužů na Vysočině se stává družstvo z Dalečína. V žádném ze šesti odehraných základních kol neokusilo hořkost porážky a takřka suverénním způsobem dokázalo vyhrát základní část.
Krajská nohejbalová soutěž na Vysočině se hraje jednokolovým způsobem podle losu, který si každé družstvo vytáhne před začátkem soutěže. Letošní soutěž se skládala ze šesti kol. Na prvním místě se bez jediného prohraného zápasu umístilo družstvo mladých nohejbalistů z Dalečína. Soupiska vítězů základní části krajského přeboru je následující : Miroslav Gloser, Rostislav Gloser, Roman Vetešník, Petr Vondra, Petr Zedník, Dušan Horváth, Josef Jež, Ondřej Jež a Jan Šťastný. Toto družstvo má v sobě určitě mnoho potenciálu, který jistě využije i v následujících utkáních play-off. Hned za Dalečínem se umístil nováček soutěže, a to družstvo z Litomyšle. S jedinou prohrou a remízou se dokázalo protlačit přes taková družstva, jako je Abus Gastro Jihlava a nebo TJ Sokol Bedřichov ,,B".. TJ Sokol Bedřichov ,,B", to je družstvo, které získalo v základní části třetí příčku. Pouze o skóre předstihlo svého městského rivala Abus Gastro Jihlava.

Na tzv. bramborové příčce základní části se umístil matador naší soutěže a několikanásobný vítěz, družstvo Abus Gastro Jihlava. Start do soutěže mělo toto družstvo velice těžký, protože hned v prvním kole narazilo na svého městského rivala z Bedřichova, se kterým utrpělo porážku 4:6. Dále pak ještě prohrálo v Dalečíně a remizovalo s Litomyšlí. Dalším ,,nováčkem" který působí v soutěži, je družstvo z Hlinska. V soutěži dokázalo podávat velice vyrovnané výkony, svědčí o tom např. remíza s Bedřichovem nebo velice vyrovnaný zápas s Litomyšlí, který nakonec skončil 4:6. Bohužel zisk bodů na play-off nestačil, ale co se týče předvedených výkonů, nemají se určitě hráči z Hlinska za co stydět. Předposlední příčka patří hráčům ze Smrčku, kterým tahle sezona bohužel moc nevyšla. Bohužel poslední příčka patří nohejbalistům ze Žďáru nad Sázavou. Jak ve Smrčku, tak i ve Žďáru se sezóna moc nepovedla a bohužel to nedokázal zachránit ani takový hráč, jakým bezesporu Milan Pivnička je. Ale jak se tak koukám na ligovou tabulku, tak ve Žďáru mají určitě trošku jiné starosti než je krajská soutěž, a je to určitě boj o první ligu v nohejbale, takže držme pěsti, ať se vše podaří a i Vysočina má svého zástupce v druhé nejvyšší mužské soutěži v nohejbale.
Nahlédneme-li do mládežnických soutěží, Z Kraje Vysočina hraje v oficiálních mládežnických soutěžích celkem pět oddílů. Žďár nad Sázavou hraje Botas dorosteneckou ligu a oddíly TJ Sokol Bedřichov, TJ Sokol Třebíč, SK Drak Dalečín a NK Smrček hrají dorosteneckou soutěž Kraje Vysočina. Nyní je soutěž v polovině a s velkou převahou zatím vedou dorostenci TJ Sokola Třebíč."
(tento článek byl převzat z celorepublikového nohejbalového serveru www.nohecmagazin.cz, autorem článku je sekretář Krajského nohejbalového svazu Vysočina PETR BLÁHA, plnou verzi najdete na výše uvedeném webu)

Dalším pomyslným královstvím Dalečínských nohejbalistů je okresní přebor Žďár. n.S. Po jarní části je v čele tabulky SK DRAK Dalečín „B“, který je před favoritem soutěže TJ SOKOL Bystřice n.P. Na dalších místech jsou dva týmy ze Štěpánova n.S. Za DRAK Dalečín „B“ hrají Jiří Munzar, Michal Pavelka, Jan Šťastný, Josef Jež, Petr Oliva a doplňují je dle potřeby dorostenci, kteří prozatím v této soutěži získávají zkušenosti.

Turnaj trojic Dalečín 18.9.2010

SK DRAK Dalečín uspořádal tradiční již 11-tý ročník v nohejbale trojic, kterého se nakonec zůčastnilo 12 týmů. Hrálo se za ideálního počasí ve dvou skupinách po šesti družstvech, z každé skupiny postupovali nejlepší 4 týmy do play of. Hned první zápas play of nabídnul předčasné finále, protože v tomto zápase na sebe narazili díky ztraceným bodům v základních skupinách „papíroví“ favoriti turnaje – hráči extraligových Modřic, včetně úřadujícího mistra světa v nohejbale dvojic – Radka Pelikána, který bohužel v tomto zápase z turnaje vypadl. Do finálové čtyřky se kromě modřického tria pod názvem AC SPARTA dále probojovali týmy NK Litomyšl, SK DRAK Dalečín „A“ a SK DRAK Dalečín „C“. V semifinále na sebe narazily Dalečínské celky a po špatném výkonu „A“ týmu postoupil do finále Dalečín „C“. Ve druhém semifinále zvítězila AC SPARTA nad NK Litomyšl. V zápase o bronz se sice Dalečínskému „A“ týmu vedlo lépe než v semifinále, nakonec ale ve třísetové bitvě zvítězili hráči Litomyšle. Ve finále se předpokládal jasný průběh a vítězství modřického týmu, Dalečínské „céčko“ ale překvapilo a za podpory fanoušků dokonce vedlo v rozhodujícím třetím setu 8:3. Hráči modřic ale dokázali, že hrají o několik tříd lepší nohejbal a nakonec dokázali zvítězit 10:8. Největším překvapením turnaje byla velmi dobrá hra týmu Dalečín „C“, který byl jen krůček od celkového vítězství.
Celkové pořadí prvních 8 týmů:
1.AC SPARTA Praha (Topinka, Pospíšil, Zach), 2. SK DRAK Dalečín „C“ (Vondra, Munzar, Vomočil), 3.NK Litomyšl (Kysilka J, Kysilka M., Zindulka), 4.SK DRAK Dalečín „A“ (Gloser, Vetešník, Horváth), 5. 5.Nenávist spartě(Pelikán,Žitňák,Duchoň), 6.Nestel postel (Bednář,Chocholáč,Citrus), 7.SK Bystřice n.P. (Mach, Joska, Tomášek), 8.Maryša Štěpánov n.S.

Na turnaji se objevil na motocyklu také Petr Bubniak, nejlepší a nejúspěšnější český nohejbalista posledních deseti let, který je společně s Radkem Pelikánem úřadujícím mistrem světa v nohejbale dvojic.

SK Drak

Na foto vpravo Dalečínský „jeřábník“ Rosťa Gloser se svým standardním dvoumetrovým blokem.

Tímto děkujeme všem sponzorům turnaje:
ND Plastik s.r.o., MEGA-TEC s.r.o., WERA, DITTA-BAR Dalečín, ENTER shop, LION Finance, AC/DC – Josef Jež , Obec Dalečín.
Poslední poděkování patří za přípravu grilovaného čuníka nejlepšímu řezníkovi všech dob – Márovi Zichovi.
(rv)