Kulturní a společenské akce

Silvestr

2020

Nekonal se.

2019

I letošní poslední den roku 2019 mohli všichni, kdo mají rádi zábavu a tanec, strávit v kulturním domě v Dalečíně. Zábava probíhala nejenom na 50 %, ale všichni se výborně bavili. Oslavujících v maskách bylo sice méně, ale na kvalitě večerní zábavy to vůbec neubralo. Děkujeme všem, kteří se podíleli na výzdobě KD i na obsluhování bujarých hostů. Doufám, že jste do toho roku se samými dvojkami vstoupili tou správnou nohou a na první dobrou. 

2018

Vánoce jsou za námi, i když počasí v tu chvíli moc vánočně nevypadalo, a už je jenom na čase rozloučit se s uplynulým rokem. I letos mohli nejen místní občané oslavit konec roku společně v místním kulturním domě za doprovodu živé kapely, dobrého moku, chlebíčků a jednohubek. Maškarní sestava byla jako vždy velmi pestrá – od zlozvyku a předsevzetí, přes tým zdravotníků a slepce až po účastníky pyžamové párty a 101 dalmatinů (a další podařené masky). Pevně věřím, že ať už byl uplynulý rok dobrý více či méně, oslava Silvestra se podařila na jedničku a všichni jsme do roku 2019 vkročili tou správnou nohou. Ať je pro všechny rok 2019 rokem plný zdraví, lásky, štěstí a pracovních i soukromých úspěchů. (JV)

2017

K tanci a poslechu hrála živá kapela – 50 %. Zájemci chodili i v maskách – a účast „maskovaných“ byla hojná – bylo zde k vidění například domino, nohejbalové hráčky, čertice či neandrtálci a další masky…. 

2016

K tanci a poslechu hrála kapela ROCKERY. Zájemci chodili i v maskách – a účast „maskovaných“ byla hojná – bylo zde k vidění například Adams family, biatlonisty, červenou karkulku a další masky.

2015

K tanci a poslechu hrála kapela ROCKERY. Zájemci chodili i v maskách – a účast masek byla hojná – bylo zde k vidění nejen 7 trpaslíků.

2014

K tanci a poslechu hrála kapela ROCKERY. 

2013

Již třetí rok se v Dalečíně loučíme se starým rokem společně v kulturním domě. I letos se zde sešli ti, kteří nechtěli celý večer prosedět doma u televize, ale chtěli se bavit, veselit a tancovat a ve společnosti dobře naladěných lidiček přivítat nový rok. Někdo přišel v „civilu“, někdo ve veselé masce, ale každý s dobrou náladou, která vydržela do pozdních nebo spíše brzkých ranních hodin. Takže jsme do nového roku vstoupili vesele, v příjemné společnosti a snad i celý nový rok 2014 bude pro všechny pohodový a klidný. (jg)

2012

Rok 2012 je nenávratně pryč. Pro někoho byl méně úspěšný, pro někoho více. Ale snad každý se s ním poslední den v roce loučí a zároveň vítá ten nový, následující. Příležitost oslav je v Dalečíně hned několik. Jedna z nich se nabízí v místním ,,kulturáku“, letos připravená jako maškarní veselice. Postupně se sešlo tři desítky opravdu pěkných masek a zhruba stejný počet ,,civilů“. V hezky vyzdobeném sále a za hudebního doprovodu DJ Mirka Kaliny se podařilo vytvořit silvestrovskou náladu jak se sluší a patří. Bujaré veselí vydrželo až do ranních hodin.