Kulturní a společenské akce

Minifestival Zastávka Dalečín

2018

Zastávka Dalečín (8. ročník) se letos konala 9. června na hradu. Vystoupili: DOTT, Aightball, MoveBreakers, Martin Sedlák a Jenda Novák a Svěží Zelenina. Dále bylo možné podniknout turistiku (4 trasy), zahrát si petangue, ruské kuželky, zaskákat si na skákacím hradu. Zisk jde opět na sociální ústav ve Vilšanech.

Minifestival Zastávka Dalečín - pozvánka na rok 2018

2017

Zastávka Dalečín (7. ročník) se letos konala 17. června na hradu. Vystoupili: SPOLEKTIV, NOSISLOVÉ, SVĚŽÍ ZELENINA, FUNKY CHICKEN A DER ŠENSTER GOB. Dále bylo možné podniknout turistiku (4 trasy), zahrát si petangue, ruské kuželky, zaskákat si na skákacím hradu a prohlédnout si výstavu fotografií Krásy Vysočiny.  Odpoledne bylo k vidění také Divadlo Marvánek. Zisk jde opět na sociální ústav ve Vilšanech.

Minifestival Zastávka Dalečín - pozvánka na rok 2017

2016

Dne 18.6 2016 se uskutečnil už šestý ročník festivalu „Zastávka Dalečín“.
Tentokrát jsme festival obohatili o turistiku po nových trasách v okolí Dalečína a lehký sport přímo na hradě, kde se tato akce tradičně koná. Zahráli jsme si petangue a ruské kuželky. Děti si užívaly skákací hrad. Počasí nám přálo a festival se opravdu vydařil. Nezbývá tedy než poděkovat. Dík patří především všem dobrovolníkům, kteří se starali o chod celého festivalu a jeho přípravy. Dále děkujeme obci Dalečín za podporu a všem našim sponzorům za finanční dary. Veškeré dary a zisk z této akce tradičně předáme sociálnímu ústavu ve Vilšanech na podporu fyzioterapeutického programu.Osobní poděkování všem předal i ředitel ústavu z Vilšan pan Bohdan Michailovič Kikina. Milou návštěvou nás potěšila také paní ředitelka muzea Ivana Olbrachta v Koločavě paní Natalie Tumarec s manželem.
Festival by nebyl festivalem bez skvělých kapel, a tak další poděkování patří jim.To nejen za bezvadnou muziku, ale také za tak říkaje sponzorské ceny za vystoupení.
Neposlední poděkování patří vám všem kdo jste náš festival navštívili a těšíme se s vámi na další ročník, který se bude konat 17.6 2017. (Oldřich Dvořák)

2015

Již pátý ročník festivalu proběhl v sobotu 13. 6. Tentokrát v areálu zříceniny hradu. Dokonce i počasí nám přálo. Až v nočních hodinách přišel asi hodinový déšť, ale ty správné festivalové tanečníky neodradil ani ten. Ty, co vydrželi až do konce, nadchla poslední vystupující kapela, LetRouRou, která předvedla opravdu famózní výkon, při němž se skvěle pobavili i chlapi z již tradičně účinkující kapely Poletíme?. Ale i v odpoledních hodinách se všichni dobře bavili s kapelou AV Band, s Eliškou Nešťákovou a Ivanem Smýkalem. Vrcholem odpoledního vystoupení byla folková kapela Děvčice. Jak už z názvu vyplývá, je to skupina sestavená ze samých děvčat. Jejich vystoupení bylo opravdu nádherné a potěšilo hlavně milovníky cimbálu. Nezmínili jsme ještě brněnskou rockovou skupinu Simply Fight, která s sebou přivezla i mnoho svých fanoušků. Všichni účinkující letos vystoupili jen za občerstvení a cestovní výlohy, za což jim opravdu velice děkujeme. Stejně tak děkujeme pořadatelům, kteří se starali o hosty v našich stáncích. Práce měli opravdu mnoho. Podávali se zákusky, koláče, kýta, steaky a také byl bohatý výběr nápojů. Díky této akci se podařilo pro děti v sociálním ústavu ve Vilšanech vydělat krásných 33 000 Kč. Tento obnos bude použit na fyzioterapeutický program, který zajišťuje nezisková organizace Bodaj, o. s. Ještě jednou velký dík všem, kteří se festivalu zúčastnili a srdečně zveme na příští ročník.
Tuto akci podpořili: Wera Werk, s.r.o.; Svratecko, a.s.; Auto Slavíček, s.r.o.; Uhlíř a Fulhammer, s.r.o.; SPH Stavby, s.r.o.; Agro-Kovo Polička, s.r.o.; ES Polička; TS Města, a.s.,; Dřevěné profilové lišty – Dagmar Prokůpková; DC Production; Pivovar Ferdinand; Restaurace Dittáč; Croissart; PTD Michal Zimmel; Obec Dalečín. (Oldřich Dvořák)

Minifestival Zastávka Dalečín pozvánka na rok 2015

2014

Minifestival Zastávka Dalečín - pozvánka na rok 2014

2013

22. 6. se již podruhé uskutečnila Zastávka Dalečín. Vystoupily zde kapely: Gipsy.cz, POLETÍME?, HOOCHIE COOCHIE BAND, VOBEZDUD, VRKOČ a AC+. V pátek vystoupily také kapely MORIBUNDUS, A. V. band A ECCE HOMO. Počasí bylo krásné, ale lidí bylo méně než v předchozím ročníku. Výtěžek (cca 44,5 tis. Kč) se věnoval organizaci Bodaj, o. s., která podporuje děti na Ukrajině. Podporuje ústavy sociální péče na Ukrajině. Akce se účastnil ředitel ukrajinského ústavu a také nějaké děti z ústavu. 

2012

Minifestival Zastávka Dalečín - pozvánka na rok 2012

2011

Milí Dalečínští. „Prší prší jen se leje.." zpívá se v jedné známé dětské písničce. Ale i přesto, že nás počasí doslova vyšplouchlo, prožili jsme u Vás v Dalečíně, v srdci Vysočiny, moc pěkný víkend. Bylo skvělé pozorovat, jak se hned několik desítek z Vás stalo vlastně dobrovolníky Bodaje :O). Musím ocenit obrovské nasazení nejen úzkého okruhu organizátorů, ale i všech, kteří se na akci podíleli ať už při samotných přípravách, ale i pak hlavně při samotném festivalu na stáncích s občerstvením nebo u vstupného. Bolavá záda, ztuhlá kolena, mokro nejen od nohou, nic vás nezastavilo.
Ať už bude výtěžek jakýkoliv, už teď víme, že akce pro Bodaj, o.s. měla nemalý význam. Nejen, že jsme prodali spoustu placek, náušnic a dokonce i pár obrázků, ale hlavně se o naší práci na Ukrajině a o dětech, které potřebují pomoc, zase dozvědělo více lidí, kteří jsou nebo budou ochotni nám pomáhat.
Tímto Vám mnohokrát DĚKUJEME a rádi na přesrok do Dalečína určitě opět zavítáme.
S přáním všeho dobrého, za Bodaj, o.s. Jan Čanda – ředitel. ( www.bodaj.com )
Přidávám se k děkování a kromě dalečínských, kteří pomáhali na místě, děkuji všem sponzorům a kapelám. Bez Vás by to nešlo! Celkový výtěžek akce ve výši 56.000,–Kč byl převeden na učet BODAJ,o.s. a bude použit na fyzioterapeutický program, který toto sdružení zajišťuje v ústavu pro postižené děti ve Vilšanech (Ukrajina). Děkuji, Pavel Kadlec.
Sponzoři: STAVOTREND Poříčí, s.r.o., SVRATECKO,a.s., Uhlíř a Faulhammer, s.r.o.,
SPH stavby s.r.o, Dřevěné profilové lišty Dagmar Prokůpková, Auto Slavíček, s.r.o.,
Železárny Štěpánov, s.r.o., Bystřicko, a.s., TS města, a.s. Bystřice n/P., Stavebniny Zeman,s.r.o., Pekárna Unčín, Petr Skalník – Veselí.